Urheilu Juha Kivinen

Euroopasta lisäpotkua LiigaPlokin pelikauteen

Plokin liigajoukkue aloittaa jo kuudennentoista peräkkäisen liigakautensa ensi viikon perjantaina 28. syyskuuta, kun Pihtipudas-saliin saapuu hallitseva Suomen mestari Hämeenlinna.

Seuran historiassa koetaan aivan uusia seikkailuja, kun edessä on ensimmäistä kertaa europelejä. Challenge Cupissa tulee vastaan tanskalainen Holte.

Ottelupari aloitetaan Tanskassa tiistaina 6. marraskuuta ja Pihtiputaalla pelataan torstaina 15. marraskuuta. Otteluparin voittaja pelaa seuraavalla kierroksella belgialaista Gentiä vastaan.

LiigaPlokin managerin Arto Ihalaisen mielestä se kertoo uudistumiskyvystä, että liigaa on pelattu viisitoista vuotta Pihtiputaan kokoisella paikkakunnalla.

– Muuten emme olisi enää elossa. Tämä on yksi osa uudistumista. Meidän pitää laajentaa reilusti reviiriä. Kun pelaajat valitsevat pelipaikkoja, heille on tärkeää tietää, että he pääsevät näyttäytymään Euroopan areenoilla. Silloin saamme myös valita ulkomaalaisia paremmasta korista.

Arto Ihalaisen mielestä joukkue vaikuttaa aika lupaavalta.

– Meillä on erittäin tasaista taistelua pelipaikoista. Porukka on tasaisempi kuin pitkiin aikoihin ja joukkueessa on hyvä kemia. Joukossa on muutamia vahvoja persoonia, kuten Jeane Horton. Hän oli kirpparitapahtumassa myymässä fanihuiveja tosi vauhdikkaasti.

Ihalainen on tyytyväinen siihen, että joukkueessa on harvinaisen paljon viime kaudelta jatkavia pelaajia, kuten pelin kivijalka, passari Suzanne Horner.

LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen myönsi lauantaisen Nurmo-pelin jälkeen, että harjoituspelien perusteella joukkueesta on saanut sekavan käsityksen.

– Ensimmäinen peli OrPoa vastaan oli todella kovatasoinen, mutta Kangasalaa ja Nurmoa vastaan vieraissa ei ollut mitään huippulentopalloa. Tänään oli kaikkein rennoin ja ehjin suoritus.

– Kyllä se sieltä pikkuhiljaa on tulossa. Olen joutunut miettimään laitureita, millä paikoilla heitä pitäisi peluuttaa. Riikkaliisa Kärkkäisen mukaantulo tuo siihen varmaan aika paljon lisää ja myös tiettyä turvaa vastaanottoon.

Koskinen arveli, että pelissä tulee aluksi olemaan jonkin verran hakemista.

– Ensimmäisenä etappina olisi, jos oltaisiin iskussa eurocupin ensimmäisellä kierroksella. Halu on mennä seuraavalle kierrokselle ehdottomasti. Jos europeleissä päästäisiin toiselle kierrokselle, se voisi tuoda kauteen tiettyä rutiinia ja oman värinsä, joka voisi näkyä kevään liigapeleissä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>