Uutiset Juha Kivinen

Niemenharjun hölkkä- ja polkujuoksu sai hyvän startin

Ensimmäinen Pihtiputaan kirkonkylällä järjestetty hölkkätapahtuma lähes 30 vuoteen onnistui mainiosti. Niemenharjun hölkkä- ja polkujuoksuun tuli 58 osallistujaa.

Järjestelyistä vastanneen Pihtiputaan Tuiskun hiihtojaoston puheenjohtaja Mika Paananen oli tyytyväinen.

– Osallistujia oli yllättävän paljon, vaikka aika myöhään ruvettiin tätä mainostamaan. Ensi vuonna laitetaan aikataulut jo aiemmin keväällä juoksijakalentereihin ja eetteriin. Juoksu pidetään syksypainotteisena, sillä kesällä on niin paljon hölkkiä pitkin Suomea, Paananen tuumasi.

Hiihtäjät valtasivat mitalisijat miesten 6,5 kilometrin juoksussa. Voittoon kiri Jouni Komu Pyhäjärveltä. Hän voitti viime talvena myös Tuisku-hiihdoissa.

– Ajattelin lähteä juoksemaan, kun huomasin, että näin lähellä on kilpailut. Oli tosi hyvä rata, hienot maisemat ja vaihtelua maastossa, polkua, hiekkatietä, asfalttia, mäkeä. Ihan hienoa, kannattaa näitä järjestää.

Entinen tuiskulainen Markus Mattola sai hopeaa.

– Oli kiva saada Pihtiputaallekin joku hyvä kisa. Tosi mukava reitti, ylämäkiä ja alamäkiä sopivasti. Kohtuudella meni, vaikka Muurasjärven Maalaismaratonin jälkeen olen viimeiset kuukaudet sairastanut flunssaa ja jalkaterien kanssa on ollut rasitusvammaa.

Tuiskun Janne Uusitalo veti kolmikkoa täydellä vauhdilla kuusi kilometriä.

– Lopussa tuli turpiin, meni jo ihan oksentelemiseksi. Rata oli tosi hieno, ihan erityyppinen kuin mitä muita juoksuja on ollut tässä. Siinä on vaihtelevuutta.

Janne Uusitalo kehui juoksun ajankohtaa loistavaksi hiihtäjien harjoituskauden kannalta.

– Potentiaalinen tapahtuma, mutta joistakin kanavista puuttui vielä mainos kokonaan. Juoksukalenterissa ei ollut ollenkaan. Sieltä juoksijat kuitenkin kilpailuja katsovat.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>