Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Kinnula palasi tutulle paikalleen äänestyskärkeen

Ennakkoveikkaukset seurakuntavaalien äänestysaktiivisuuden laskusta Kinnulassa menivät pahan kerran metsään

. Kinnula palasi tutulle paikalleen koko maan kärkeen. Seurakunnan äänioikeutetuista jäsenistä peräti 48,1 prosenttia äänesti. Vuoden 2010 vaaleissa Kinnula oli ykkönen yhtä kymmenystä paremmalla tuloksella.

Merkittävää on, että 16-17-vuotiaiden nuorten äänestysprosentti oli vielä korkeampi, 51,5 prosenttia. Vertailukohdaksi on luontevaa ottaa naapuri Pihtipudas. Sen äänestysprosentti oli 26,6. Pihtiputaan seurakuntaan kuuluvista 16-17-vuotiaista nuorista 12,4 prosenttia käytti äänioikeuttaan. Luvuista voi päätellä, että Kinnulassa aktiivisen äänestämisen perinne on onnistuttu siirtämään nuoremmille polville. 16-vuotiaat pääsivät äänestämään ensimmäisen kerran vuoden 2010 seurakuntavaaleissa.

Kirkkovaltuustoihin valituista lähes puolet on uusia. Tässä tilastossa Pihtipudas ja Kinnula ovat samalla viivalla. Kummankin seurakunnan 15 valtuutetusta seitsemän on uusia. Kirkkovaltuuston keski-ikä on Pihtiputaalla 56 vuotta, Kinnulassa 51 vuotta.

Keski-Suomen kärkikolmikon muodostavat Kinnula (48,1 %), Konnevesi (41,9 %) ja Toivakka (39,9 %). Laiskimmat äänestäjät löytyvät Jyväskylästä, jossa äänioikeutetuista vain 13,5 prosenttia vaivautui uurnille.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>