Uutiset Juha Kivinen

Sibelius-lukio panee aina vain paremmaksi

Helsinkiläisen Sibelius-lukion Joulushow’n kiertue on poikennut Pihtiputaalle joka joulun alla vuodesta 2012 lähtien. Siitä saadaan kiittää show’n kapellimestaria, Sibelius-lukion opettajaa Hannu Sorsaa.

Hannu Sorsa ihastui pihtiputaalaisiin jo kymmenisen vuotta sitten, jolloin hän tuli vetämään Pohjoisen Pihtiputaan musiikkiyhdistyksen eli PoPi ry:n bändileirejä Peningin koululle yhdessä läänintaitelija Ilkka Rantamäen kanssa. Mainio muusikkokaksikko on jatkanut PoPin leirejä siitä asti.

Joulushow’n meno on koko ajan vain yltynyt. Ensimmäisen kerran laulu ja soitto raikui Muurasjärven Harjulinnassa. Vaikka alku oli pienimuotoista nykyiseen melskeeseen verrattuna eikä yleisöäkään ollut Harjulinnassa paljon, Pihtipudas haluttiin pitää kiertuepaikkakuntien joukossa.

Nyt Pihtipudas merkitään kalenteriin ensimmäisten joukossa, sillä niin hienon vastaanoton show on saanut paikkakunnalla. Harjulinnan jälkeen show siirrettiin Putaanvirran koulun saliin, joka alkoi lopulta käydä ahtaaksi sekä yleisömäärän että paisuvan esityksen ja isomman taiteilijakaartinkin takia.

Tänä vuonna Joulushow järjestettiin kolmannen kerran Pihtipudas-salissa, ja väkeä oli jälleen katsomon täydeltä naapuripitäjistä asti. Esityksen käsikirjoitus noudatteli viime vuosilta tuttuja latuja, mutta tuskinpa kukaan muuta halusikaan – sen verran komeaa jälkeä oli taas tarjolla.

Taivaallisesti soinut kuoro svengasi sulavasti tyylistä toiseen tuttujen joululaulujen parissa. Loppua kohden show-puoli sai yhä enemmän tilaa tanssijoiden vallatessa lattian.

Illan komein hetki oli sovitus ”Sydämeeni joulun teen” -laulusta. Tuhdisti soinut bändi paisutti Kassu Halosen sävellyksen huikeisiin mittoihin, mutta laulaja oli vielä pysäyttävämpi. Naissolistin viiltävän kauniista äänestä tuli mieleen, että Sibelius-lukiossa niitä oikeita tähtiä tehdään eikä missään Idolsissa tai Voice of Finlandissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>