Lukijalta Lukijalta

Joulu Kinnulassa

Viime vuodet ja vuosikymmenetkin ovat olleet Kinnulan terveydenhuollossa hyvin asiakasystävällisiä, mutta samalla myös valtakunnallisesti arvioiden taloudellisia ja tehokkaita (mm. sairastuvuusindeksi).

Valitettavasti tällä hetkellä asiakasystävällisyydestä ei voida puhua.
Esimerkkinä tästä olkoon kulunut joulun aika. Kinnulassa ei ole ollut kahteen viikkoon lainkaan lääkäriä.

Arkipäiväpäivystykseen on ollut lähes mahdoton päästä. Virallisten ohjeiden mukaan päiväpäivystyspotilaiden olisi pitänyt mennä ja myös päästä päiväpäivystykseen Jyväskylän terveystalolle 330 km edestakaisin.

Toisaalta lähemmäksi Wiitaunionin päiväpäivystyspisteisiin ei syystäkään ole otettu, koska sopimusta ei ole. Näin ollen lähes ainoaksi vaihtoehdoksi on jäänyt iltaisin käytössä oleva yhteispäivystyspiste Keski-Suomen keskussairaalassa. Ja mitä se käytännössä tarkoittaa esim. Helsingissä asuvalle, synnyinseudullaan Kinnulassa lomailevalle suurilapsiselle perheelle.

Toinen oli tilanne vielä muutama vuosi sitten, jolloin entiset, nykyisin muualla asuvat, Kinnulassa lomailevat perheet saivat hyvinkin nopeasti asiantuntevan avun Kinnulan terveyskeskuksessa.

Muistaakseni Kinnulan terveyskeskus ei tällöin ollut koskaan suljettuna joulun eikä kesälomien aikaan, jolloin yleensä Kinnulan väkiluku kaksinkertaistuu.

Nykymenettelystä tuskin ovat päättäneet peruskinnulalaiset, vaan puhtaasti Terveystalon päättäjät (esim. toimipaikan päällikkö), jotka eivät tunne lainkaan kinnulalaisten tai Kinnulassa lomailevien perustarpeita.

Läheiseni sekä muualla asuvat kinnulalaiset harkitsevat jatkossa hyvinkin tarkkaan, kannattaako esim. seuraavana jouluna tulla Kinnulaan enää lainkaan. Ja tämähän ei tiedä Kinnulan imagolle sen enempää kuin liike-elämällekään hyvää.

Usko Toivo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>