Uutiset Juha Kivinen

Witas hoitaa koko aluetta, yritysagentti Pihtipudasta

Kehittämisyhtiö Witas Oy:n uusi toimitusjohtaja Tapani Laitinen (47) aloitti työssään joulukuun alussa. Laitisen mielestä Witas ja Pihtiputaan kunnan yritysagentti Manu Aunola voivat toimia yhtä aikaa omissa rooleissaan.

– Näen Witaksen roolina koko alueen markkinoinnin, kun taas Manu markkinoi nimenomaan Pihtipudasta ja hankkii yrityksiä sinne. Totta kai meilläkin on Seija Tiainen Pihtiputaalla, ja kun Manu ja meidän väki kulkevat paljon yrityksissä, uskon viestin vaihtuvan aika nopeasti puolin ja toisin, jos sieltä tulee tarpeita kehittämisrahoitukseen. En näe siinä mitään negatiivista.

Tapani Laitinen sanoo yrityksillä olevan valtakunnallisena haasteena osaavan työvoiman saatavuus ja jossakin jopa työvoiman saatavuus ylipäätään. Lisäksi väestö vähenee pienemmissä kunnissa.

– Siihen meidän pitää pystyä vastaamaan nimenomaan alueena. Ainakin toisella pitää olla työ, mutta aika tärkeä on myös se toinen puoliso, miten hänetkin saataisiin tänne. Kunnalla pitää olla nopeasti kunnossa palvelupaketti, kun yhteydenotto tulee: päivähoito, koulu, tontit ja vapaat asunnot.

– Yhteinen alueen markkinointi on tärkeää. Jossakin portaalissa tai pohjalla pitäisi olla nähtävillä taustalukuja, kuten millaisia toimitiloja kunnissamme on, mikä on työvoiman määrä, miten perhe ja yritys voi sijoittua alueelle ja mitkä ovat Witaksen palvelut. Näillä voidaan aloittaa keskustelu yrityksen kanssa, joka on ajatellut laajentavansa toimintaansa tai sijoittua jonnekin muualle.

Tapani Laitinen korostaa, että töitä pitää tehdä alueena siten, että kunnat eivät ole mustasukkaisia toisilleen.

– Yritys voidaan perustaa Kivijärvelle, mutta ihmiset voivat asua vaikka Kinnulassa. Kunhan saadaan porukkaa tänne alueelle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>