Lukijalta Lukijalta

Vaaleihin kotiseudun puolesta

Edessämme on vaalivuosi ja se tulee varmuudella merkitsemään muutoksia eduskunnan kokoonpanoon.

Äänestäjät ovat yhä enemmän liikkuvia ja ehkä muutokset vaaleissa ovat lisääntymään päin. Se lienee hyvä asia.

Pohjoisen Keski-Suomen näkökulmasta katsottuna edessä on iso muutos. Keski-Suomesta eduskunnassa on ollut kaksi vahvaa edustajaa: Mauri Pekkarinen ja Lauri Ihalainen, jotka ovat puolustaneet maakunnan ja pohjoisen Keski-Suomen etua. Tulevissa vaaleissa he eivät ole mukana.

Maurin ja Laurin jättämän aukon täyttäminen nopeasti on vaikeaa. Kannustankin uusia yrittäjiä, etenkin nuoria Kinnulan ja Pihtiputaan miehiä ja naisia ennakkoluulottomasti lähtemään ehdokkaiksi, ehdokkaan ei tarvitse olla ammattilainen, mukana olo kyllä opettaa.
Itse en ole enää nuori, mutta päätin silti lähteä espoolaisena ehdokkaaksi Uudenmaan vaalipiirissä.

Kotiseutua en ole unohtanut ja maaseudun madollisuudet nykyisessä muutoksessa huolestuttavat minua kovasti.
Sen vuoksi lähden ehdokkaaksi Seitsemän tähden liikkeen listoilta (seiskaliike.fi). Koen, että maaseudun elinmahdollisuuksien puolustajat ovat kovin vähissä, vaikka nyt heitä tarvittaisiin ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Palvelujen ja asumisen keskittäminen ei ole välttämätöntä, voimistuvan digitalisaation vuoksi on sama toimiiko yritys Kaliforniassa tai Pihtiputaalla kunhan nopea internet on käytössä.

Kotiseudulta ei ole pakko muuttaa pois. Opiskelun jälkeen voi palata takaisin jos tarjolla on tiloja ja gigabitin verkkoyhteys.

Uskon että kunnat voisivat tarjota tällaisia palveluja nuorilleen ja uusille start up -yrityksille.

Hannu Hämäläinen
insinööri,
yrittäjä Espoosta,
kotoisin Pihtiputaalta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>