Urheilu (muokattu 26.4.2019) Juha Kivinen

LiigaPloki hakee vieläkin avausvoittoa tälle vuodelle

LiigaPloki oli joulutauolle lähdettäessä mukavasti kuudennella sijalla lentopallon naisten Mestaruusliigassa, ja eroa kahdeksannella sijalla olevaan Nurmon Jymyyn oli turvallisen tuntuiset yhdeksän pistettä.

Nyt Jymy on enää kolmen pisteen päässä Liiga-Plokista, joka on pudonnut seitsemänneksi hävittyään kaikki neljä liigaottelua tämän vuoden puolella. Tavoitteena oleva kuudes sija karkaa yhä kauemmas, sillä Plokilla on eroa neljä pistettä Oriveden Ponnistukseen, jolla on lisäksi yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Pihtiputaalaiset haluaisivat nousta kuudenneksi, jotta joukkue välttäisi puolivälierissä kaksi kovinta joukkuetta, LP Viestin ja Hämeenlinnan.

Hämeenlinnan Lentopallokerho oli hurjasta otteluruuhkasta väsyneenäkin liian vahva Plokille, kun se haki kolme pistettä Pihtipudas-salista perjantaina erin 1-3 (20-25, 19-25, 25-15, 24-26). Lauantaina Nurmon Jymy kävi ryöstöretkellä Pihtiputaalla ja voitti erin 0-3 (17-25, 22-25, 24-26). Ploki johti kolmatta erää jo 18-12 ja vielä 20-16, mutta Nurmo nousi ohi.

LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen oli tyytyväinen Hämeenlinna-pelissä tapahtuneeseen nousuun kahden erän jälkeen.

– En tiedä, vaikuttiko se, että pyöräytin puoli kierrosta rotaatiota. Ollaan pari viikkoa haettu torjunnan paikkaa ja se alkoi löytyä parin ekan erän jälkeen. Kyllä siellä näkyi, että perusasioita on yritetty saada kuntoon. Tuli rentous mukaan ja huomattiin, että voidaan ihan oikeasti voittaakin pelejä.

Nurmo-pelin jälkeen Koskinen myönsi Jymyn ottaneen ansaitun voiton.

– Nurmo pelasi kaksi ensimmäistä erää tasaisesti ja vähillä virheillä päinvastoin kuin me. Ei päästy silloin kunnolla edes haastamaan. Kolmannen erän loppu oli meiltä myös luokaton.

– Eilen kentällä oli ihan erilainen itseluottamus, vaikka sekin peli hävittiin. Joukkue on vähän sellainen, että jos itseluottamus vaivaa yhdellä jos toisella, sitä ei sieltä kukaan nosta. Sen jälkeen joukkue vajoaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>