Päästä vedettyä Juha Kivinen

Hämeenlinna palasi LiigaPlokin peikoksi

LiigaPlokin johtoportaassa lähdettiin keväällä 2016 siitä, että seuraavalla kaudella joukkueen pitäisi pystyä nousemaan peräpäästä paremmille sijoille lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjassa.

Huonompien sijoitusten takia LiigaPloki sai heti puolivälierissä vastaansa kivikovan Hämeenlinnan Pallokerhon kahdella peräkkäisellä kaudella, eikä välieriin ollut mitään asiaa.

Kaksi seuraavaa kautta olivatkin hyviä pihtiputaalaisille. Runkosarjassa yllettiin viitossijalle ja puolivälierissä päästiin pelaamaan tosissaan voitosta. Ilman passari Eve Koljosen kuumetta Ploki olisi saattanut mennä välieriin jo toissa keväänä, mutta Oriveden Ponnistus pystyi nitistämään jatkopaikan niukasti 3-2.

Viime keväänä oltiin jo lähellä isoa paukkua, kun ennakkosuosikki Kuusamo kellistettiin puolivälierissä. HPK oli odotetusti liian kova pala välierissä, mutta voimat eivät sitten riittäneetkään enää pronssipelissä Kangasalaa vastaan.

Tällä kaudella LiigaPloki joutui palaamaan harmittavasti kolmen vuoden takaisiin aatoksiin. Runkosarjassa jäätiin taas seitsemänneksi ja kukapa muukaan tupsahti pudotuspeleissä vastaan kuin Hämeenlinna!

Plokin kausi uhkaa jäädä vaisunlaiseksi, sillä runkosarjan kakkonen ja hallitseva Suomen mestari on osoittautunut odotetusti liian vahvaksi kahdessa ensimmäisessä puolivälierässä. Merkit näyttivät pahasti siltä, että Ploki joutui kesälomille eilen Hämeenlinnassa.

Toki pitää yhä muistaa, kuinka kova saavutus Plokille on säilyttää liigapaikka kuudentoista kauden ajan. Kahden jännittävän kauden jälkeen tämä kevät on ollut kuitenkin harmillisen vaisu.

Tiedä sitten, oliko sillä mitään merkitystä, että LiigaPloki pelasi ensimmäisen kerran europelejä. Niitäkään ei ollut lopulta kuin neljä, joten eurokentiltä ei olisi luullut tulevan liikaa rasitusta. Eri asia on, oliko ulkomaan reissuista lopulta paljonkaan hyötyä joukkueelle ja seuralle.

Ulkomaalaisten kanssa ei käynyt yhtä hyvä tuuri kuin viime kausilla. Darian Mack ja Miranda Dawe eivät ansaitse edes vahvistuksen titteliä, Jeane Hortonin taso heilahteli järkyttävästi pelistä toiseen ja kaiken huipuksi passari Suzanne Horton teloi nilkkansa juuri pudotuspelien alla täysin merkityksettömässä ottelussa. Alex Donaghy tuli mukaan ehkä liian myöhään.

Vierastyöläisten hankinnassa täytyykin onnistua paremmin. Isona kysymysmerkkinä on myös päävalmentaja. Jukka Koskinen saatiin houkuteltua vielä tälle kaudelle, mutta kuka jatkaa ensi syksynä? Se on seurapomoilta todella iso päätös.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>