Uutiset Juha Kivinen

Kinnulassa vedettiin henkeä kunnanjohtajan eron jälkeen

Kinnulan kunnanvaltuustoa ei ollut tuntea entiseksi viime torstaina. Jos oli valtuuston puheenjohtaja Manu Toikkanen (kesk.) ottanut edellisessä kokouksessa puheeksi jopa puheenvuorojen rajoittamisen neljään minuuttiin, tällä kertaa valtuustossa istuttiin täysin päinvastaisissa tunnelmissa.

Esityslistalla oli seitsemäntoista asiaa, mikä enteili pitkää iltaa, mutta kokous kestikin vain tunnin ja kuusi minuuttia. Kunnanjohtaja Pekka Kanervio oli jättänyt neljä päivää aikaisemmin eronpyynnön kokemansa luottamuspulan takia, ja se näytti hiljentäneen valtuuston lähes tykkänään.

Vain muutama puheenvuoro käytettiin ja nekin olivat napakoita. Aiemmissa kokouksissa pitkiä ja kriittisiä puheenvuoroja kunnan taloudenhoidosta pitänyt Juha Urpilainen (sd.) oli nyt hiljaa.

Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanjohtajan hakuprosessin aloittamisen välittömästi. Valtuusto päätti, että kunnanjohtajan virka täytetään viiden vuoden määräajaksi ja kunnanjohtajan koulutusvaatimuksena on virkaan soveltuva korkeakoulututkinto.

Manu Toikkanen sanoi kunnanjohtajan eron lisäävän kuormitusta kunnan keskushallinnossa. Siksi ylimääräisiä töitä on karsittava ja keskityttävä olennaiseen.

Toikkanen kertoi, että lähiaikoina pidetään valtuustoseminaari, jossa kunnan luottamusmiehet hiovat ja kehittävät toimintatapojaan, jotta kuntaa saataisiin vietyä eteenpäin mahdollisimman rakentavasti.

Kinnulan kunnan taloustilanne ei näytä todellakaan hyvältä. Vs. kunnanjohtaja Marja Lehtonen esitteli talouden seurantaraporttia viime vuodelta. Tilikauden tulos on 1,2 miljoonaa euroa alijäämäinen, missä on vielä lähes 300 000 euroa lisää miinusta viime vuoden talousarvioon nähden.

Valtuusto joutui hyväksymään 300 000 euron ylitysluvan perusturvan talousarvioon. Ylitys johtuu Keski-Suomen sairaanhoitopiirin laskuttamista erikoissairaanhoidon kustannuksista. Ylitys näytti olevan vieläkin suurempi, mutta kunta sai katettua summasta 232 000 euroa sisäisillä siirroilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>