Uutiset Juha Kivinen

Laajakaistavalitus nosti jälkilämpöä valtuustossa

Tunteet pääsivät kuumenemaan Pihtiputaan kunnanvaltuustossa sen jälkeen, kun valtuusto oli saanut tiedoksi kunnanhallituksen päätöksen hakea muutosta korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen, jolla oikeus kumosi valtuuston päätöksen osallistua Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakeanteihin.

Korppisen kylällä asuva valtuutettu Erkki Kananen (kesk.) ilmoitti, että kunnanhallitus teki aivan oikean päätöksen, kun se yrittää viedä asiaa eteenpäin. Hän hyökkäsi Perussuomalaisten Marko Tiaisen asiasta tekemiä valituksia vastaan.

– Minusta on käsittämätöntä, että Keski-Suomen Valokuituverkot Oy on joutunut kiusanteon kohteeksi varsinkin sivukylillä. Kaikki yhtiön kehittämisyritykset on järjestelmällisesti estetty. Mikä olisi yrityksen tila tänä päivänä, jos yhtiö olisi saanut rauhassa kehittyä. Esimerkiksi Kaisu Luokkanen Myllyahontiellä ei tahdo edes DNA-puhelimella päästä mihinkään, niin mitä ovat ne muut yhteydet, Kananen ihmetteli.

Erkki Kananen jatkoi, että pihtiputaalaisten on syytä olla kiitollisia edesmenneelle Perussuomalaisten valtuutetulle Heikki Kolehmaiselle siitä, että hän tajusi, kuinka isoista asioista on kyse ja oli valmis vetämään omalta osaltaan valituksen pois.

– Onneksi on vaalit tulossa ja ainakin sivukylillä olisi tarpeen miettiä kenelle tukensa antaa, ettei tällainen sivukylien vastainen toiminta jatkuisi näin voimakkaana kuin tässä asiassa on. Minua vaivaa hirveästi se, että on konkreettisesti tehty kunnanvaltuuston päätös, joka valituksella muutetaan joksikin muuksi. Olen epätietoinen siitä, astuuko siinä vaiheessa harvainvalta voimaan, Kananen pohti.

Pihtiputaan Parhaaksi -ryhmän Onni Nykänen ärsyyntyi Kanasen kommenteista.

– Sen minä sanon ihan suoraan, että Erkki Kanasen puheenvuoro oli härskein ja kunnallislakia halveksivin puheenvuoro mikä tässä salissa on kautta aikain käytetty. Kunnallislaki antaa oikeuden valtuutetuille tehdä kunnallisvalituksen. Sinäkö olisit tällä esityksellä viemässä pois sitä? Kuulostaa vähän siltä. En parhaalla tahdollakaan ymmärrä sitä.

Sosiaalidemokraattien Kari Parkkonen sanoi, että kunnanhallituksen tekemä valitus on oikeaan osunut.

– Kunnan on hyvä näyttää myös Viestintävirastolle, että olemme tosissamme ja olemme pyrkineet järjestämään silloin valtion lupaamat yhteydet jokaiseen taloon. Se ei yhtiötä voitolliseksi tee, meni valitus läpi tai ei, mutta tappiota se kuitenkin pienentäisi ja loisi mahdollisuuksia sille, että Valokuituverkot jatkuisi. Yhtiö pyörisi jo nykyisilläkin tilaajamäärillä, jos lainoja ei olisi ollenkaan, mutta lainojen hoitokulut ovat ongelmana.

Kari Parkkonen yhtyi Erkki Kanaseen siinä, että Valokuituverkkoihin kohdistuva valituskierre on aiheuttanut liiketoiminnan kannattavuuden pienenemisen merkittävästi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>