Lukijalta Lukijalta

Kellojen räpläyksestä päästään eroon

EU:lta tuli erittäin hyvä päätös. Kellojen siirtelystä luovutaan vuonna 2020.

Ihanaa, että edes yksi tolkuttomuus loppuu. Suuri enemmistö meistä ei ole koskaan ymmärtänyt, mitä hyötyä kellojen räpläämisestä on ollut.

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, ensi syksynä alkaa taivaita hivelevä filosofointi eduskunnassa siitä, otetaanko käyttöön kesä- vai talviaika.

Vihervassarit vaativat omien desanttiensa tutkimuksiin nojaten viisareiden siirtoa vasemmalle, muut omien dosenttiensa tutkimuksiin nojaten oikealle. Tolkuttomimmat populistit väläyttänevät jopa kansanäänestystä! Toisarvoisiksi jäävät taas pikkuasiat, kuten sote, joka on edelleen levällään.

Euroopassa on asiasta tehty mielipidekysely. Ruotsi, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksa, Belgia, Britannia, Irlanti, Slovakia, Ranska, Itävalta, Unkari, Romania, Kroatia, Italia, Bulgaria, Kreikka, Espanja ja Portugali ovat jäämässä kesäaikaan.

Vain Tshekki, Hollanti, Tanska ja Suomi ovat jäämässä talviaikaan.

Jos noin kävisi, pitäisi meidän räplätä kelloja edelleen ruotsinlaivoilla ja Tallinnan kaljanhakureissuilla.
Tuskin Hollantikaan jää talviaikaan. Rotterdam on maailman kolmanneksi suurin satama Shanghain ja Singaporen jälkeen. Amsterdamin lentokenttä Schiphol, on Euroopan kolmanneksi vilkkain Lontoon ja Pariisin jälkeen. Mitään järkeä ei ole jättää näitä eri aikaan kuin muu Eurooppa. Hollantilaiset tuskin tekevät itselleen mokomasta asiasta mini-brexitiä?

Maakohtainen aika olisi meille myrkkyä. Tärkeää turhien kustannusten ja sähläysten välttämiseksi on, että olisimme samassa ajassa kuin enemmistö kauppakumppaneistamme EU:ssa.

Järkevin vaihtoehto on, että olisimme Euroopan kanssa samassa ajassa.
Mitään haittaa siitä ei ole kenellekään, etuja kylläkin.
Kukkahattutädit, unitutkijat, desantit ja dosentit tulee nyt pistää aitan taakse ja ottaa järki käteen.

Jarmo Jääskeläinen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>