Pankkiautomaatilla (muokattu 22.5.2019) Heikki Jämsén

Pihtiputaan OP yhdistyy, mutta Korpilahdella pysytään itsenäisenä

Keski-Suomen ja Pihtiputaan Osuuspankkien edustajistot hyväksyivät yksimielisesti pankkien yhdistymisen 7. toukokuuta. Yhdistymisen tavoitteena on parantaa asiakkaiden erityispalveluita ja turvata peruspalvelut.

Suunnitelman mukaan pankki aloittaa toimintansa marraskuun alussa.

– Keski-Suomen Osuuspankki voi jatkossa palvella useampia keskisuomalaisia ja yhdistymisen myötä olemme entistä vahvempi maakunnallinen pankki. Olisimme toivoneet mukaan myös korpilahtelaisia, mutta he päättivät toisin, Keski-Suomen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jaakko Pehkonen sanoi.

Korpilahdella osuuskuntakokous päätti äänestyksen jälkeen, että pankki jatkaa itsenäisenä. Äänestyksessä ei syntynyt yhdistymiseen tarvittavaa kahden kolmasosan enemmistöä.

Osuuspankkien hallitukset esittivät yhdistymisvaihtoehdoista tekemänsä selvityksen jälkeen yksimielisesti yhdistymistä. Pihtiputaalla yhdistymispäätös oli yksimielinen.

– Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyä pitkälle tulevaisuuteen, sanoo Pihtiputaan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Vesa Lehikoinen.

Pihtiputaan konttori jatkaa toimintaansa ja henkilökunta siirtyy Keski-Suomen Osuuspankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Uskon, että isompi pankki pystyy tarjoamaan asiakkaille sujuvampia asiointitapoja nyt ja tulevaisuudessa, OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri toteaa.

– Olen iloinen pankkien yhdistymisestä. Se on ennen kaikkea asiakkaiden etu. Hallinnollisten töiden keskittäminen parantaa uuden pankin kustannustehokkuutta ja kilpailukykyä. Samalla saamme enemmän aikaa asiakastyöhön. Suuremmassa pankissa voimme tarjota monipuolisempia erityisasiantuntemusta vaativia palveluja, kertoo OP Pihtiputaan toimitusjohtaja Toni Ruokanen.

Pihtiputaan Osuuspankin omistaja-asiakkaat siirtyvät Keski-Suomen Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään, esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>