Päästä vedettyä (muokattu 4.6.2019) Juha Kivinen

Ihmemies Italiasta tulee, näkee ja voittaa?

Ploki on kasaamassa kyllä kovaa nippua! Hieno homma.” ”Mielenkiintoista nähdä mihin Ploki ensi kaudella yltää.” ”LiigaPloki ainakin on edukseen siirtomakkinoilla.” ”Pölkky ilmoitti joukkueensa 2018 jo viime keväänä (ja tulos oli?) ja Ploki näyttäsi tekevän tänä vuonna samoin.”

Vilkkaimman lentopalloaiheisen nettisivuston Verkkovirhe.comin eli entisen Hotsportin kirjoittajat eivät säästele kehujaan ihmetellessään LiigaPlokin kevään ryntäystä siirtomarkkinoille.

Tuo viimeinen lainaus viittaa siihen, että Pölkky Kuusamo kokosi joukkueensa hyvissä ajoin keväällä ja tuloksena oli SM-pronssia. Mitaleita on vielä turha jakaa, mutta en silti ihmettele, jos Ploki-faneilla alkaisi mopo karata pikkuhiljaa käsistä tai ainakin keulia pahasti.

Plokin ainoasta mitalista, SM-pronssista, on jo kolmetoista vuotta, ja nyt moni lipookin huuliaan ja odottaa pitkän odotuksen katkeavan. Alkavaan liigakauteen taidetaan lähteä Pihtiputaalla mitalinkiilto silmissään. Miten tähän on oikein tultu?

Vastaus ei ole ihmemies Intiasta vaan Italiasta. Vain kuukausi edellisen kauden päättymisen jälkeen LiigaPloki julkaisi uutispommin: seura palkkasi ensimmäisen ulkomaalaisen päävalmentajan Alessandro Lodin.

Kahdeksassa maassa ja myös Suomen naisten maajoukkueessa valmentanut Lodi näyttää vetävän kovatasoisia pelaajia Pihtiputaalle ennennäkemättömällä tavalla. Lodista on tullut jo yhtä kaivattu messias kuin uudesta kunnanjohtajasta Erkki Nikkilästä Kinnulassa, vaikka Lodia ei ole moni edes nähnyt vielä katukuvassa.

Pieni Pihtipudas ei ole aiemmin houkuttanut suurseurojen pelaajia, mutta nyt on LP Viestistä ja Hämeenlinnasta saatu jo Salla Karhu, Yasmine Madsen ja Pilvi Kettunen, ja siihen joukkoon mahtuu kymmeniä maaotteluitakin. Myös muu joukkue vaikuttaa lupaavalta.

Italialaiselle ollaan siis sälyttämässä melkoisia odotuksia. Saapasmaahan sopii Julius Caesarin julistus ”Tulin,  näin ja voitin”. Tekeekö Alessandro Lodi sen Pihtiputaalla?

Kovatkaan nimet eivät auta, jos joukkuetta ei saada pelaamaan yhteen. Lodi on korostanut lausunnoissaan sitä, kuinka hän haluaa joukkueeseensa vain nälkäisiä pelaajia, jotka ovat valmiita kehittymään kovalla työnteolla.

Kommentit sopivat maailmalta kuuluneisiin juttuihin, että Lodi olisi tiukan linjan valmentaja. Se on hienoa silloin, kun valmentaja saa pelaajat puolelleen ja motivoi heitä antamaan kaikkensa.

Toisaalta Puttaallakin jouduttiin kokemaan takavuosina, että naispelaajien käsittelyssä voidaan mennä pahasti metsään. Se valmentaja sai onneksi kenkää aika vikkelästi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>