Pääkirjoitus Juha Kivinen

Meijän kauppa on kuin onkin pitänyt pintansa

Meijän kaupalla on juhlan aihetta. Muurasjärvellä ehdittiin pelätä, ettei kyläkaupalla olisi enää mahdollisuuksia, kun Salen lopettamisen jälkeen kaupanpitoa yrittänyt MuurasMarketti uuvahti asiakkaiden puutteeseen.

Nyt näyttää lupaavasti siltä, että toinen kerta voisi sanoa toden. Kolmen tarmokkaan naisen perustaman Muurasjärven Palveluosuuskunnan rohkea yritys on kantanut jo yksivuotissynttäreille asti. Kyläläiset ovat oppineet keskittämään ostoksensa kyläkauppaan selvästi tunnollisemmin kuin edellisen kaupan aikana.

Meijän kaupan valtteina ovat muun muassa monipuoliset lähituotteet, kyläläisten leivontarinki, apteekin palvelupiste sekä pitkän odotuksen jälkeen avattu polttoaineen tankkauspiste. Erittäin tärkeää on myös kauppiaiden kekseliäisyys ja palvelualttius, joista on saatu jo monia hyviä esimerkkejä.

Myös valtiovalta on havahtunut pitämään kyläkauppoja yllä. Edellinen hallitus loi pitkään valmistellun kyläkauppatuen, jonka hakuaika alkanee alkusyksystä. Tuen enimmäismäärä on 22 500 euroa kauppaa kohden. Noin sadan kyläkaupan on laskettu täyttävän tukiperusteet. Kaupan on tarjottava päivittäistavarakauppapalveluiden lisäksi vähintään yhtä muuta kaupallista palvelua eli posti-, käteisnosto-, apteekki- tai polttoainejakelupalveluja. Näistä kahta on jo tarjolla Muurasjärvellä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>