Lukijalta (muokattu 2.7.2019) Lukijalta

Yöretki Imarrekivelle Harjuntakasen luonnonsuojelualueelle

Tervetuloa aistimaan Harjuntakasen luonnonrauhaa ja yhteisvaelluksen hurmaa!

Haluatko fiilistellä kesäyössä mukavien patikoijien seurassa asiantuntevien oppaiden johdattelemana? Tunnelmallinen yöretki Yölammelta rengasreittiä pitkin Käyräs-järvien välitse mahtavan Imarrekiven kautta Harjuntakasen laavulle ja takaisin järjestetään ensi viikon perjantai-iltana ja yönä 5. heinäkuuta. Viimeinen ryhmä palaa Yölammelle kahden maissa.

Ennen runsaan viiden kilometrin patikoinnin alkamista kokoonnutaan kello 19.30 Muurasjärvelle Harjulinnan pihaan (Reisjärventie 2882), josta jatketaan opastetusti autoilla patikoinnin lähtö- ja päätöspaikkaan Yölammelle.

Ympyräreitti kierretään vastapäivään, ja se kulkee lähes kokonaan joko Natura-alueella tai Harjuntakasen luonnonsuojelualueella. Harjuntakasen rannan laavulla pidämme pienen tauon ja osallistumme metsähetkeen, jonka aikana hiljennymme aistimaan metsän ääniä ja tuoksuja.

Jo tätä ennen patikoimme reitin juhlallisimpaan paikkaan luonnon muovaamien neljämetristen ihmiskasvojen alle Imarrekivelle. Mukana on erä- ja luonto-opas Vesa Kemppainen, joka vastaa myös retken turvallisuussuunnitelman laatimisesta. Järjestäjillä ei ole vakuutusta osanottajille, joten omilla vakuutuksillamme menemme kukin.

Menneiden aikojen ihmiset ovat tuoneet Imarrekiven koloihin sileitä pyöreitä pikkukiviä, minkä katsotaan vahvistavan oletusta, että paikkaa on pidetty pyhänä. Miksipä emme mekin eläytyisi muinaisiin tunnelmiin ja käyttäisimme mielikiveämme tai puumunaa tässä voimapaikassa!

Runsaan viiden kilometrin patikointi päättynee puolen yön jälkeen ansaittuun lettu-, makkara- ja maissintähkäkestiin nokipannukahveineen. Kymmenen euron osallistumismaksu kattaa myös tämän keskiyön yli kestävän tarjoilun.

Märkänä reitti lyhyine pitkospuu- ja kivisine osuuksineen saattaa olla paikoitellen liukas, joten liikumme säänmukaisessa varustuksessa.

Jos haluat varmistaa tarjoilun riittävän sinullekin ja auttaa siten tapahtuman suunnittelussa, ilmoittaudu penttiruots@gmail.com, tai p. 050 362 3271 viimeistään ensi viikon tiistaina. Osallistua voit myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Muurasjärven Murto ja
retkioppaat

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>