Päästä vedettyä Juha Kivinen

Kivasti kekkulissa parturin tuolissa

Tuli asiaa maakunnan pääkaupunkiin, joten ajattelin piipahtaa samalla leikkuuttamassa kuontaloani. Parturissa odottikin mojova yllätys. Heti vastaanottotiskin vieressä oli baari!

Luulin ensin, että eri alojen yrittäjät olivat asettuneet kätevästi samaan tilaan, mutta selvisikin, että baari kuului parturiliikkeelle.

Kuvittelin tietysti, että tarkoituksena on tarjota asiakkaalle mahdollisuus ottaa pienet parturoinnin tai kampaajalla käynnin jälkeen. Kysyin ihan vitsinä, että ei kai sitä tuoppia voi ottaa parturin tuolille mukaan. Mutta sepä olisikin käynyt vallan mainiosti!

Olihan se tämmöiselle maalaistollolle ällistyksen paikka. Aikoihin on eletty, kun parturissa voi vetäistä seitinohuet päiväkännit. Tosi pitkälle on tultu niistä ajoista, kun Alkosta sai ostaa vain viinakortilla ja pullot jököttivät kaukana hyllyissä tuimakatseisen myyjän selän takana.

Parturin juomapalvelua kuulemma käytetäänkin aina silloin tällöin, mutta yhtään asiakasta ei ole sentään tullut varsinaisesti ryyppäämään. Ihan vain eurooppalaisen sivistyneesti on lasista siemailtu. Olut ja siideri maksavat viitosen ja pieni viini kuusi ja puoli euroa.

Jätin kuitenkin kaljoittelun väliin. Ensinnäkin olin autolla liikkeellä ja lisäksi ajatus tuntui jotenkin epämukavalta, sillä parturihan pukee yllesi vaatteita suojaavan kaavun ja kädet jäävät alle. Ei tunnu oikein kivalta hamuilla tuoppia sieltä välistä ja nostella viittaa kesken kaiken. Luulisi parturin työnkin häiriintyvän moisesta heilumisesta.

Toimisikohan tuo sama idea muualla? Hammaslääkärissä voisi puuduttamisen sijasta ostaa kossupaukkuja, ja johan poraaminen sujuisi kuin laulellen. Tosin suuta voisi olla vaikeaa pitää sen jälkeen kiinni.

Vaan sepä olisi nyt kesälomille lähtö ihan tässä ja nyt. Kossupaukkua en ota, koska en tykkää terävistä, mutta ehkä siemaisen lasin viileää valkoviiniä sen kunniaksi.

Kaivataankohan heinäkuussa samanlaista viilennystä kuin viimeksi? Alku ei ainakaan näytä siltä.

Viime kesän hirmuhelteet olivat jo vähän liikaa, joten mittaria saa säätääkin kernaasti napsun verran alemmas, kunhan ei ihan palella tarvitse. Ilta-Sanomista muuten selvisi, paljonko hellepäiviä on ollut 2000-luvulla.

Pihtiputaalla on päästy yli 25 asteen 296 päivänä ja Kinnulassa 264 päivänä. Liekö tuohon kuukauden mittaiseen eroon Pihtiputaan ”hyväksi” vaikuttanut se, että Kinnula sijaitsee jo selvemmin karun Suomenselän alueella.

Saa nähdä, kuinka nuo luvut muuttuvat tällä kertaa. Hyvää kesän jatkoa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>