Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Kesä on lyhyt, joten nautitaan lämmöstä

Koska Pohjolan kesä on lyhyt, lämmöstä kannattaa nauttia silloin kun sitä on tarjolla. Vaikka lämpömittarit kipuavat ennusteiden mukaan loppuviikolla hellelukemiin, jopa kolmeenkymmeneen asteeseen, liialliselta tuntuvalta kuumuudelta pääsee onneksi meillä helposti eroon. Olo helpottuu pelkästään varjoon hakeutumalla.

Tilanne on toinen Välimeren maissa, mutta paikoin jo Keski-Euroopassa. Kiviset miljoonakaupungit muuttuvat lämmetessään pätseiksi ja rantahiekka polttavaksi. Kuumin kausi alkaa kesäkuussa ja kestää elokuun loppuun. Pahimmillaan aurinko porottaa niin rajusti, että normaalilla itsesuojeluvaistolla varustettu suomalainen poistuu varjosta tai sisätiloista vain aamupäivän varhaisina tunteina ja illalla kello 17 jälkeen. Siestan merkitys valkenee lyhyelläkin käynnillä.

Kunnan teknisen puolen väki on tehnyt Hiekan uimarannalla kevään ja kesän aikana hyvää työtä. Rannalle on rakennettu asialliset vessat.  Parkkipaikalta lähes rantaan ja laiturille asti on asennettu puinen kävelyalusta, joka auttaa myös heikommin liikkuvia pääsemään auringonottoon tai uimaan.

Pihtiputaalta, Kinnulasta ja lähialueilta löytyy kymmeniä upeita uimarantoja, jotka soveltuvat lämpiminä päivinä erinomaisesti lähimatkailun kohteiksi. Etelän rannoille tyypilliset tungos ja kaupustelijat loistavat poissaolollaan. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>