Päästä vedettyä (muokattu 7.8.2019) Jasmiina Kumpulainen

Viheliäät kapistukset valtaavat Suomen kaupungit

Joka kesä sitä ihmettelee samaa asiaa. Kuinka se aika rientääkään.

Viimeinen viikko kesätöissä on nyt lähtenyt käyntiin. Kohta onkin aika pakata tavarat ja muuttaa takaisin Jyväskylään. Vielä olisi opintojeni loppurutistus jäljellä.

Mutta ei syytä huoleen, sillä olen menossa mukana ainakin vielä syksyn verran viikonloppuhommien muodossa!

On tämä työ kuitenkin niin mukavaa, että ei tästä hevillä luovukaan.

Jos olette tässä neljän kesän aikana lueskelleet pakinoitani, olette saattaneet pistää merkille, että minä harvemmin kirjoitan ajankohtaisista uutisaiheista. 

Pakinani ovat sisältäneet enemmänkin opetuksia ja omia toilailujani.

Nyt kuitenkin vastaan tuli aihe, joka liippaa aivan liian läheltä itseäni. Pakkohan siihen on tarttua.

Uskallan väittää, että monet teistäkin ovat törmänneet uutisissa tai netin syövereissä sähköpotkulautoihin. Ne ovat hiljalleen rantautuneet Suomeen saavuttaen ilmeisen suuren suosion.

Sähköpotkulautoja on mahdollista vuokrata lähinnä Etelä-Suomen isommissa kaupungeissa. Ne ovat herättäneet mielipiteitä sekä puolesta että vastaan.

Itse olen törmännyt enemmän kritiikkiin. Vaikka sähköpotkulaudoilla ei lujaa pääsekään, voi pienellä törttöilyllä ja huolimattomuudella saada aikaan vahinkoa itselle sekä toisille.

Ajatus niistä tosissaan hirvittää, kun miettii, että minä en tarvitse potkulautaan edes sähköä teloakseni itseni.

Tasan kymmenen vuotta sitten vappuna kurvailin potkulaudallani ympäri kyliä. Matkanteko tyssäsi, kun etupyörä tökkäsi railoon ja mätkähdin naamalleni kuin katapultista.

Kun pääsin parin päivän päästä takaisin kouluun ja opettajani kehui naamani kokonaisvaltaisia teippauksia hienoksi vappunaamariksi, vannoin, että en enää ikinä koske potkulautaan.

Sanani on pitänyt tähän saakka, ja olen melko varma, että se pitää jatkossakin. Turvallisinta on sisällyttää myös sähköpotkulaudat tähän.

Vaikka muualla ollaankin ihan helisemässä sähköpotkulautojen kanssa, en usko, että meillä on hätää asian suhteen.

Nyt näyttää uhkaavasti siltä, että ne tulevat piakkoin valtaamaan myös Jyväskylän kadut, mutta niitä tuskin nähdään täällä maalla pitkiin aikoihin.

Siihen asti voimme harjoitella sitä varten vaikkapa normaaleilla potkulaudoilla. Tai jättää ne pirulliset kapistukset kokonaan rauhaan ja nauttia ulkoilmasta pyöräillen. Tai apostolin kyydillä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>