Lukijalta (muokattu 28.8.2019) Lukijalta

Vastaus äänitaidekiertuetta koskeviin kirjoituksiin

Vastaus Kotiseudun Sanomien 21.8. pääkirjoitukseen ja uutisjuttuun, jotka käsittelivät Radio Sähkön äänitaidekiertuetta.

Keskiviikon 21.8. Kotiseudun Sanomissa on huomioitu Radio Sähkö -äänitaidekiertue usealla sivulla. Mielestäni on hyvä, että kulttuuri puhututtaa ja siitä on erilaisia mielipiteitä. 

Radio Sähkö -projekti toi nykyrunoutta kuultavaksi koulujen pihoille Viitasaarella ja Pihtiputaalla elokuussa. Esityksen kesto oli ennalta rajattu kymmeneen minuuttiin ja sisältö erikseen räätälöity nimenomaan kouluja varten. 

Myös Kotiseudun Sanomille lähetettiin projektista kertova tiedote, jossa sen sisältö avattiin. Radio Sähkö oli sitä, mitä sen luvattiin olevan, vaikka Kotiseudun Sanomien kirjoituksissa ollaan tyytymättömiä projektin toteutukseen, muotoon ja kestoon.

Pääkirjoituksessa on virheellinen tieto maksajista. Projekti rahoitettiin Taiteen edistämiskeskuksen ja kuntien yhteistyöllä, ja molemmat tahot olivat sen suunnittelussa mukana. Kunnilla oli toive saada nimenomaan kouluille kulttuuriohjelmaa, ja siksi Radio Sähkön kiertue toteutettiin koulujen pihoilla.

Lehden uutisjutussa toimittaja Juha Kivinen väittää virheellisesti runon tulleen nauhalta. Radio Sähkön esitys Pihtiputaan Putaanvirran koululla alkoi juonnolla, jossa kerrottiin, että runoilija Ester Nuori Leppä esittää runojaan, minkä jälkeen runoilija päästettiin ääneen livenä. Projektin tilannut Pihtiputaan kunnan kulttuuritoiminnasta vastaava henkilö seurasi esitystä Radio Sähkön auton takapenkiltä. Toimittaja toteaa uutisjutussaan myös virheellisesti projektin jo päättyneen. Kiertue jatkuu vielä 5.9., 12.9. ja 19.9. Saarijärvellä, Karstulassa, Kyyjärvellä ja Kivijärvellä. 

Projektin tarkoitus ei ollut esitellä runoilijoita henkilöinä vaan tuoda ripaus nykyrunoutta sinne, mistä estradeille on pidempi matka. Siinähän ei ole mitään hukattavaa, ainoastaan voitettavaa. Tässä Radio Sähkö mielestäni onnistuu. Olemme myös saaneet kouluilta innostunutta palautetta.

Hans-Peter Schütt 

läänintaiteilija

Taiteen edistämiskeskus 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>