Päästä vedettyä Juha Kivinen

Kuntosalista kauaskantoinen ratkaisu

Syksyn kiinnostavimpia asioita Pihtiputaalla on uuden kuntosalin kohtalosta päättäminen. Urheiluseura Tuisku ei halua enää pitää yllä Jukolan salia, koska koko seurantalo vaatisi isompaa vasarointia.

Tuisku on suostunut pyörittämään kuntosaliaan vielä ensi vuoden ajan, koska kunnanvaltuusto myönsi sille aukioloa tukevan avustuksen, mutta sen jälkeen uuden kuntosalin pitää olla valmis – joko täysin uusissa tai remontoiduissa tiloissa.

Suunnittelutoimisto puntaroi eri vaihtoehtoja ja sen jälkeen valtuustolla on edessään iso päätös. Tärkeintä on tehdä kerralla kunnollista jälkeä. Jukolan kuntosali on toiminut yli kaksikymmentä vuotta, ja uudelle salille voisi toivoa vielä pitempiä elinvuosia.

Käyttäjille ja laitteille on oltava riittävästi tilaa sekä voimailu- että kuntoilupuolella. Myös pukuhuoneisiin pitää mahtua väkeä niin, ettei siellä pyöritä pylly vasten pyllyä pump pump.

Vaan kukapa lystin maksaa? Tuisku on pelistä poissa eikä muitakaan seuroja ole lähdössä salin pyörittäjäksi. Kyseeseen voi tulla siis vain yrittäjävetoinen ratkaisu, johon kunta joutuu myös osallistumaan tukipotin kanssa.

Pelkästään yrittäjän varassa toimineesta kuntosalista saatiin kokemuksia kymmenen vuotta sitten, mutta ne eivät olleet kovin rohkaisevia. Viitasaarelainen yrittäjä kävi kokeilemassa, kuinka toiminnan laajentaminen onnistuu Pihtiputaalle ja Kinnulaan. Putaanportille remontoidut tilat eivät olleet kuitenkaan pitkään käytössä. Vain mainosteipit jäivät vuosiksi ikkunaan.

Uusi kuntosali vetää varmasti puoleensa myös uusia käyttäjiä, mutta selvää on, että taksojen pitää pysyä kohtuullisina, jotta siellä jaksetaan käydä ensikurkistuksen jälkeenkin. Koko vuoden kausikortti maksaa Jukolassa 150 euroa ja puolen vuoden kortti 100 euroa. Luulenpa, ettei hintoja voi hirveästi hinata siitä ylöspäin.

Pihtiputaan liikuntapalveluja pitää muuten kehua kovasti. Uimahalli puuttuu yhä, mutta kyllähän koulukeskuksen aluetta kehtaa esitellä vieraille. Siellä näyttää todella hyvältä, kun muistetaan, että kyse on vain 4 000 asukkaan pitäjästä.

Pihtipudas-sali on ollut tasokas areena niin urheilu- kuin kulttuuritapahtumiin jo toistakymmentä vuotta, ja vuosi sitten valmistuneet tekojää- ja tenniskentät nostivat alueen ilmettä huomattavasti.

Myös lapsia on muistettu hienosti. Koulun pihalla on jos jonkinlaista vempelettä ja liikuntahärveliä, ja päiväkoti Onnimannin pihalle rakennetut puuhajutut kruunaavat koko komeuden.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>