Uutiset Juha Kivinen

Onnimannin uudet kulissit ihastuttavat

Heppatallilla leikkivät keppareilla Oona ja Ellinoora Malinen (vas.) sekä Nella Ruotsalainen ja Viola Riitamo.

Onnimannin päivähoito-keskuksen pihaa on uudistettu näyttävästi. Liian pieneksi käynyttä pihaa laajennettiin jo pari vuotta sitten ja aita uusittiin. Lisätilaa otettiin pysäköintialueelta ja henkilökunnan parkkipaikkoja siirrettiin kauemmas. Vanhempien kulkureitti on nyt katuverkostoon puhkaistun Hakatien varrella, jonne tehtiin parkkiruudut.

Aivan uusinta uutta ovat Onnimannin aitaan rakennetut kulissit, joissa on useita leikkinurkkauksia. Lapset saavat leikkiä kahvilassa, kioskissa, olohuoneessa, niittyseinän luona sekä hevostallilla.

Lapset ovat olleet uusista jutuista aivan tohkeissaan. Pihalla alkoivat heti entistä hauskemmat leikit. Pihaan on saatu myös uusia leikkitelineitä ja valotolppia on lisätty. Onnimannin nurkalle voidaan vetää talvella pieni hiihtolatu. Entisiltä parkkipaikoilta vapautuneeseen asfalttinurkkaukseen on tulossa ensi vuonna vielä liikennepuisto.

Pihtiputaan kunnan varhaiskasvatusjohtaja Eila Pasanen kertoo, että toiveita pihan uudistamiseen on kysytty Onnimannin henkilökunnalta sekä lapsilta ja vanhemmilta.

Kunnan uusi yhdyskuntatekniikan päällikkö Salla Kumpulainen on ollut päävastuussa pihan suunnittelussa. Istutuksia on ollut tekemässä puutarhuri Enni Lahtinen.

Kulissit on suunnitellut ja toteuttanut Mainostakomo. Kulissit on tehty kennolevyistä, joiden kuvapinta on tulostettu pitkäkestoiselle säänkestävälle ja suojalaminoidulle tarralle.

Olohuoneen tapettina on käytetty erikoisvahvalla liimalla varustettua teippiä, jotta tapetit pysyisivät mahdollisimman hyvin kiinni seinäpinnassa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>