Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Ilmastokeskustelu korostaa lähimatkailun arvoa

Lähimatkailun arvostus on nousussa. Ilmaston lämpenemisen syitä etsiessä katseet ovat kääntyneet lisääntyvän massaturismin, jatkuvasti arkipäiväistyvän lentämisen ja pienten kaupunkien kokoisten risteilualusten päästöihin. Tyly päätelmä on, että asuinpallomme ei kestä nykyistä, pääasiassa lentäen tapahtuvaa matkailun kasvua.

Vuosittaiset etelänlomat ovat Facebookin täytettä, samoin viikonloppumatkat Keski- ja Etelä-Euroopan kulttuurikaupunkeihin. Lontooseen lennetään muutamalla kympillä, toistaiseksi. Brexit saattaa muuttaa tilanteen.

Tässä tohinassa unohtuu helposti se, että oman nenän alta löytyy käymisen arvoisia paikkoja. Kinnulasta voi tehdä päiväretken Salamajärven kansallispuistoon tai patikkaretken Valkeisjärven upeisiin maisemiin. Termoskahvien voimalla voi Pihtiputaalla retkeillä Vuorisalon kalliolle tai Kivimäelle. Näissä kohteissa käyvä voi unohtaa ilmastopäästöjen kompensoinnin. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>