Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Palvelussa on aina kaksi puolta – asiakas ja yrittäjä

Nuorallatanssi on helppoa sille joka sen osaa. Narulla pysymisen taidon saavuttaminen on vaatinut tuhansia työtunteja ja sen ylläpitäminen edellyttää jatkuvaa harjoittelua. Sama koskee palvelualalla toimivaa yrittäjää. Jokainen asiakas on osattava käsitellä yksilönä. Kun kaupan ammattilainen pääsee silmänräpäyksessä asiakkaansa kanssa samalle aaltopituudelle, palvelukokemukseensa tyytyväinen asiakas poistuu liikkeestä mukanaan enemmän tai kalliimpaa tavaraa kuin hänellä oli tarkoitus ostaa.

Pihtiputaalla on menossa Palvelukulttuuri kunniaan -hanke, jonka yksi huipennus koetaan perjantai-iltana. Yrittäjiä, yhdistyksiä, päättäjiä ja muita tahoja on saatu tapahtuman järjestäjiksi iso joukko. Toivottavasti kylä täyttyy yleisöstä, vaikka sääennustus ei lämmintä lupaa.

Kolikossa on aina kaksi puolta. Niin on myös asiakaspalvelussa. Päärooleissa ovat yrittäjät ja asiakkaat. Vaikka yrittäjä huolehtisi siitä, että palvelut pelaavat, tarjonta on runsasta ja hinnat kilpailukykyisiä, menestyksen ratkaisevat asiakkaat. Asiakkaan vastuulla on käyttää paikallisia palveluja. Sillä hän varmistaa palvelujen säilymisen muuttuvassa toimintaympäristössä.

Lähipalvelut ja lähiruoka ovat sanoja, joilla on hyvä kaiku. Lähipalvelut säilyvät, jos niitä käytetään ja lähiruokaa tuotetaan, jos sitä ostetaan. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>