Urheilu Juha Kivinen

Ploki iskee kolmella eri sarjatasolla

LiigaPlokin joukkue kävi esittäytymässä perjantaina Parasta Putaalta -tapahtumassa.

Pihtiputaalla tehdään lentopallohistoriaa, kun naisilla on joukkueet kolmella ylimmällä sarjatasolla.

LiigaPloki aloittaa perjantaina seitsemännentoista peräkkäisen kautensa Mestaruusliigassa, mutta sen lisäksi Plokilla on ensi kertaa joukkue myös ykkössarjassa yhteistyössä lukion lentopallolinjan kanssa. Lisäksi Ploki jatkaa edelleenkin kakkossarjassa.

LiigaPloki kohtaa perjantaina Pihtipudas-salissa sarjanousija Puijo Wolleyn. Vuosikausia sarjanousua metsästäneitä kuopiolaisia voidaan pitää pitkien etäisyyksien liigassa melkeinpä paikallisvastustajana.

LiigaPlokin muut kotiottelut runkosarjassa ovat: pe 11.10. Pölkky Kuusamo, su 20.10. Hämeenlinnan Lentopallokerho, la 26.10. LP Kangasala, la 2.11. WoVo Rovaniemi, la 23.11. Oriveden Ponnistus, la 30.11. LP Viesti, pe 20.12. WoVo Rovaniemi, pe 10.1. JymyVolley Nurmo, la 25.1. LP-Vampula, su 26.1. Hämeenlinnan Lentopallokerho, ke 5.2. Kuortaneen Urheiluopisto, su 1.3. LP Viesti, to 5.3. Jymy-Volley Nurmo.

Mestaruusliigassa pelataan kolminkertainen kymmenen joukkueen runkosarja. Kahdeksan parasta pääsevät pudotuspeleihin ja kaksi viimeistä joutuvat karsimaan liigapaikasta ykkössarjan kahden parhaan kanssa.

Lisäksi Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue pelaa yhden sarjakierroksen vieraspeleinä jokaista liigajoukkuetta vastaan.

LiigaPloki on muuttunut rajusti viime kaudesta. Fanien odotukset ovat olleet suuret keväästä asti, kun joukkue alkoi hahmottua. Seura sai historiansa ensimmäisen ulkomaalaisen päävalmentajan, italialaisen Alessandro Lodin, ja hänen vetovoimansa ansiosta Pihtiputaalle tuli jopa maajoukkuetason pelaajia.

Salla Karhu ehti jo loistaa loppukesästä Suomen EM-joukkueen tähtenä ja myös Yasmine Madsen on pelannut aiemmin maajoukkueessa.

Alessanro Lodi on kierrättänyt pelaajia runsaasti harjoitusotteluissa, joten tuloksista ei voi vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

LiigaPloki on voittanut Oriveden Ponnistuksen kotona 3-2 ja vieraissa 3-1, WoVon kahdesti kotona ja vieraissa 3-0 sekä Puijo Wolleyn kotona 3-0. Joukkue hävisi kahdesti Pölkky Kuusamolle vieraissa 0-3 ja kerran WoVolle 1-2.

Kakkossarjan finaalit Turun Tovereille hävinnyt Plokin joukkue nousi toukokuussa sittenkin takaoven kautta ykkössarjaan, kun sieltä vapautui yksi paikka Joensuun Jujun ja Karelian Hurmoksen lyötyä hynttyynsä yhteen.

Ploki avasi jo kautensa ykkössarjassa, kun joukkue hävisi Oulun Kiskolle vieraissa 0-3. Eränumerot olivat kuitenkin varsin tasaisia (22-25, 21-25, 21-25).

Ykkössarjan kotiottelut Pihtipudas-salissa ovat: su 20.10. Joensuun Juju, la 26.10. Helsinki Volley, su 3.11. JyväsLentis, la 16.11. Turun Toverit, su 17.11. Raision Urheilijat, su 5.1. PuMa Helsinki, su 12.1. Oulun Kisko, ke 22.1. Kuortaneen Urheiluopisto, su 9.2. Rantaperkiön Isku, la 29.2. LP-Vampula, su 1.3. LP Viesti Akatemia.

Plokin kakkossarjajoukkue pelaa Pihtipudas-salissa seuraavasti syyskaudella: su 13.10. Puijo Wolley 2, su 3.11. Kiuruveden LuomuWolley, su 24.11. Mikkelin Passarit, su 8.12. Pieksämäen Tsemppi-82.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>