Urheilu (muokattu 16.10.2019) Heikki Jämsén

LiigaPloki kirjoitti voitto- putkellaan historiaa uusiksi

Yli 420 katsojaa sai lauantai-iltana lentopalloviihdettä koko rahalla.

LiigaPloki kirjoitti kuuden voiton putkellaan uusiksi paikallista lentopallohistoriaa.

Sunnuntaina kukistui Orivesi ja perjantaina kaatui kotisalissa huippujännittävien vaiheiden jälkeen Kuusamo 3-2 (26-28, 25-18, 29-27, 21-25, 16-14). Tappio oli karvas voiton syrjässä kiinni olleelle Pölkylle.

– Tiesimme Plokin pelaavan hyvää lentopalloa ja että tulee vaikea ilta. Emme  selviytyneet siitä. Nukahdimme taktisissa asioissa ja se harmittaa. Menimme vuoristorataa ylös ja alas. Rentous pelistä hävisi, Kuusamon valmentaja Timo Tolvanen harmitteli.

Plokin huimaan lentoon siivittänyt Alessandro Lodi tiesi, että Kuusamo on kova vastus. Voittajan veikkaaminen oli nopeatempoisessa pelissä mahdotonta.

– Putosimme sata kertaa  ja nousimme ylös 101 kertaa. Emme halunneet hävitä, vaan voittaa. Se oli hyvä taistelu, Lodi totesi.

Ploki johti ensimmäistä erää jo 20-15, mutta vieraat käänsivät jatkopallot edukseen. Kotijoukkue vei toisen  erän selvästi, mutta kolmannen voitosta väännettiin rajusti.

Kuusamo oli jo 21-24 -johdossa, kun Maddie Palmer ja Elizabeth Field takoivat pisteitä vuorotellen. Erä ratkesi Alexis Conawayn ja Yasmin Madsenin onnistuneeseen torjuntaan.

Nälkä kasvaa syödessä. Ottelun jälkeen joku LiigaPlokin faneista harmitteli, ehkä ei kuitenkaan ihan vakavissaan, että  ottelu venähti taas viiteen erään ja Ploki menetti pisteen.

Alessandro Lodi teki Kuusamon kaadon jälkeen selväksi missä mennään.

– Olemme voittaneet jo viidesti. Tämä ei ole normaalia.

– On uskomatonta, mitä olemme onnistuneet saamaan aikaan. Illan taistelu oli osoitus siitä. Vastus liigassa on tosi kova ja jokainen voitto on valloitus, koska kaikki haluavat voittaa, myös Orivesi sunnuntaina.

Lodi vakuutti olevansa supertyytyväinen, mutta nöyrä joukkueen menestyksestä huolimatta.

Plokista palkittiin kokemuksellaan tiukoissa paikoissa loistanut Salla Karhu. Vieraista erottui Jonna Wasserfaller, jonka syötöt lähtivät kuin tykin suusta.

Täydet pisteet Orivedeltä

Plokin voittoputki jakui Orivedellä ilman pistemenetystä erin  1-3 (25-22, 24-26, 22-25, 15-25).

Vahvasti aloittanut Orivesi vei ensimmäisen erän. Jatkossa Ploki terästäytyi ja otti kakkoserän OrPon virheiden tukemana.

Kolmannessa erässä Plokin peli kulki ja Oriveden henkinen selkäranka taittui. Eri pelaajavaihtoehtoja kokeillut ihtiputaalaisjoukkue takoi numeroiksi 15-25.

– OrPo lähti peliin paremmalla ilmeellä  kuin me, mutta pidimme päämme kylmänä ja väänsimme voiton kotiin, Salla Karhu totesi.

Alessandro Lodi piti voiton avaimina sitä, että joukkue keskittyi energiaa vieneen Kuusamo-ottelun jälkeen unelmoinnin sijasta jokaisen pallon pelaamiseen.

LiigaPloki johtaa sarjaa 15 pisteellä, mutta esimerkiksi Hämeenlinnalla ja Kangasalalla on kaksi ottelua vähemmän pelaamatta.