Päästä vedettyä Juha Kivinen

Ihonväri ratkaisee, kun tappaja tuomitaan somessa

Kuopiossa Savon ammattiopistossa tapahtuneen joukkopuukotuksen jälkipuinnissa törmättiin jälleen erittäin omituiseen ja vastenmieliseen ilmiöön.

Tappamisiin tai muihin väkivallantekoihin suhtaudutaan sosiaalisessa mediassa vaihtelevasti sen mukaan, mikä sattuu olemaan kirjoittajan kanta maahanmuuttoon ja erivärisiin ihmisiin.

Erään hyvinkin paljon arvostamani entisen radiotoimittajan pisteet laskivat silmissäni roimasti, kun hänen someviestinsä alkoivat saada yhä enemmän arveluttavia piirteitä.

Lopetin hänen Twitter-tilinsä seuraamisen, kun mies haksahti nolosti ja pahemman kerran netti-trollien huijaukseen. Siinä julkaistiin muka Kuopion puukottajan nimi.

Nimi oli arabialaisen kuuloinen, mutta sillä ei ollut oikeasti mitään yhteyttä veritekoon, kunhan oli vain heitetty sekaan leimaamaan muslimitaustaiset syyllisiksi. Puukottajaksi osoittautui supisuomalainen mies.

Toimittaja ehti kuitenkin jakaa trolliviestin Twitterissä hätääntyneellä kommentilla: ”Voiko tämä olla totta?” Hän huomasi sentään aika pian töppäyksensä ja poisti viestinsä, mutta vahinko oli jo ehtinyt tapahtua. Innokkuus työntää syyt muka ”ilmeiselle” taholle meni terveen harkinnan edelle.

Ei vain voi käsittää, kuinka joidenkin mielestä tappajaan voidaan suhtautua lievemmin tai ankarammin sen mukaan, mistä maasta hän tulee.

Ulkomaalaisten rikokset ovat hirveitä, kun taas Kuopion tapauksesta nousi somessa paljon vähemmän metakkaa, kun tekijä oli kotoisin ihan vain Siilinjärveltä. Suomalaiset saavat heilua puukon kanssa. Tuntui melkeinpä siltä, että tekijän paljastuminen tuotti joillekin pahan pettymyksen. Ällöttävää.

Sama se on raiskausten ja muiden ahdistelujen kanssa. Kotimaisista törkimyksistä ja perheväkivallasta ei olla tietyillä tahoilla kiinnostuneita, mutta ulkomaalaisten rikoksilla tahdotaan leimata kaikki maahanmuuttajat roistoiksi.

Tällaista tekstiä ei voi nykyään kirjoittaa ilman leimautumista sinisilmäiseksi, jollei perään kiiruhda lisäämään, kuinka maahanmuuttoon liittyviin uhkakuviin pitää suhtautua tosissaan.

No totta kai pitää. Rikoksista on rangaistava kaikkia yhtä lailla ja vieraista kulttuureista tuleville on tehtävä selväksi, että Suomessa on noudatettava täkäläistä moraalia. Muuten rasismi saa vain lisää jalansijaa ja vääränlainen, tunkkainen kansallistunne voimistuu. Sillähän ei ole mitään tekemistä isänmaallisuuden kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>