Urheilu Juha Kivinen

LiigaPloki porskuttaa jo seitsemän pelin voittoputkessa

LiigaPlokin Salla Karhu (11) on iskenyt pallon Hämeenlinnan kenttään ja juhlii pistettä joukkuetovereidensa kanssa.

Pihtiputaalla odotettiin lentopallon naisten Mestaruusliigan alkamista ehkä kiihkeämmin kuin koskaan, mutta tuskin rohkeinkaan fani saattoi uskoa, että LiigaPloki on seitsemän pelin jälkeen yhä ilman tappiota ja johtaa koko liigaa.

Historiallisen voittoputken tuorein uroteko nähtiin sunnuntaina Pihtipudas-salissa, kun liigan kestomitalisti ja moninkertainen Suomen mestari Hämeenlinna höyhennettiin suoraan erin 3-0 (25-18, 25-17, 25-23).

LiigaPlokilla ei ollut ottelussa hädän päivää juuri missään vaiheessa. Kotijoukkue ei hätääntynyt edes kolmannessa erässä, jossa Hämeenlinna kävi pariin otteeseen neljän pisteen johdossa ja johti vielä 11-14. Sen jälkeen Ploki otti kaulan kiinni ja piti loppuerän vieraat parin pisteen päässä.

Ploki menetti ensimmäisen ottelupallonsa, mikä sai tulisieluisen päävalmentajan Alessandro Lodin sinkoilemaan pitkin sivurajaa ja huutamaan moneen kertaan ”Se ei ole ohi!” Lodi sai purkauksestaan keltaisen kortin, mutta kaikki oli ohi jo seuraavassa pallossa, jolla Elizabeth Field ratkaisi ottelun kotijoukkueelle.

Kärkipaikkaa ei mietitä

LiigaPlokin hakkuri Yasmine Madsen oli tyytyväinen, kun joukkue sai Hämeenlinnan pelaajat kiinni, eivätkä he päässeet tappamaan palloa hyökkäyksistä. Madsen tiesi, että hakkuri Oluoma Okaro olisi iso uhka.

– Joukkueessa on tosi hyvä fiilis ja kentälläkin tuntui, että oli kiva pelata. Ei sitä oikein mietitä, että ollaan sarjakärjessä. Pelataan vain omaa peliä, Madsen kuittasi.

Alessandro Lodi naurahti, että olisi parempi, jos hän ei vastaisi kysymykseen, onko hänellä paineita siitä, että joukkue on ottanut pelkkiä voittoja.

– Tämä on typerä vastaus, mutta painetta on heillä, joilla on kolme työtä yhtä aikaa tai heillä, jotka eivät pysty ruokkimaan perhettään tai heillä, joilla on huumeriippuvuutta. Me olemme onnellisia. Ei etsitä teitä ongelmien hankkimiseen.

– Olemme todella hyviä, kun kuljemme kaikki samaan suuntaan. Kaikkien pitäisi auttaa tätä joukkuetta. Olkaa hyvin iloisia siitä, mitä meillä nyt on, sillä tämä ei ole normaalia, että otetaan seitsemän voittoa putkeen. En tunne painetta, jos voin tehdä työtäni. Olen silloin hyvin onnellinen. Lodi sanoi.

Ennen kauden alkua Alessandro Lodi oli sitä mieltä, että liigassa on viisi tai kuusi parempaa joukkuetta kuin LiigaPloki. Kauden alkukierrosten jälkeen hän laskee siihen ryhmään vielä neljä joukkuetta: LP Viestin, Hämeenlinnan, Kuusamon ja LP Kangasalan.

– Voimme voittaa heidät, mutta emme ole heidän tasollaan, ihan rehellisesti. Olemme voittaneet, koska meillä on sisua. Meillä on luonnetta, emmekä anna ikinä periksi. Hyväksymme myös sen, että asiat menevät ikäviksi. Joukkueilla on ongelmia siinä, että kaiken pitäisi olla aina hyvin. Iso vahvuutemme on se, että tiedämme, ettei niin ole.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>