Uutiset (muokattu 29.10.2019) Juha Kivinen

Kuntalaisten kyselytunti vai kunnan väen alustusilta?

Palvelukulttuuri kunniaan -hankkeen projektipäällikkö Airi Hakala luovutti Parasta Putaalta -tapahtumassa järjestetyn valoteoskilpailun voittopokaalin keskustan valtuustoryhmälle. Hakala jätti voittajien huoleksi seuraavan valoteoskilpailun järjestämisen. Palkinnon vastaanottivat valtuustoryhmän sihteeri Sirpa Närhi ja puheenjohtaja Markku Kananen.

Pihtiputaan kunnanvaltuuston toinen kyselytunti jakoi mielipiteitä. Ensimmäisellä kyselytunnilla oli keskitytty pelkästään kuntalaisilta tulleisiin kysymyksiin, mutta tällä kertaa kaavaa oli muutettu.

Koko tunti ja vähän ylikin käytettiin kunnan yhdeksän viranhaltijan katsauksiin ja jokaisen puheenvuoron jälkeen heille sai esittää kysymyksiä. Keskustelu jäi kuitenkin enimmäkseen valtuutettujen ja viranhaltijoiden väliseksi. Valtuuston kokous pääsi alkamaan kymmenen minuuttia myöhässä viranhaltijoiden esitelmien venymisen vuoksi.

Pihtiputaan Parhaaksi -ryhmän Tauno Mattola harmitteli valtuuston kokouksen lopuksi sitä, että jotkut kuntalaiset joutuivat poistumaan pettyneinä, kun heillä ei ollut mahdollisuutta tehdä kysymyksiä.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pentti Räisänen (sd.) huomautti Mattolalle, että kysymyksiä pyydettiin jokaisessa välissä, mutta niitä ei juuri ilmaantunut.

Ainoastaan Martti Koljonen esitteli ajatustaan pitäjän lukuisten lampien hyödyntämisestä matkailussa ja Jorma Toikkanen kyseli, mitä kunnanhallitus on tehnyt yritysten hankkimiseksi Pihtiputaalle.

PP-ryhmän Seppo Kahilainen myönsi, ettei kysymyksiä tahtonut tulla, mutta hän ihmetteli silti sitä, miksi kyselytunnilla oli armoton kiire useiden viranhaltijoiden puheenvuorojen takia.  Kahilaisen mielestä kyselytunnille olisi voinut varata aikaa jopa puolitoista tai kaksi tuntia, jotta sekä yleisölle että viranhaltijoille olisi jäänyt kunnolla aikaa keskusteluun.

Pentti Räisänen kertoi, että tilaisuuden kulkua muutettiin, koska ensimmäisellä kyselytunnilla jäi runsaasti käyttämätöntä aikaa, kun yleisökysymykset loppuivat kesken. Markku Kananen (kesk.) jatkoi, että nyt ei haluttu, että valtuutetut jäisivät turhaan odottamaan kysymyksiä.

Räisänen sekä kunnanjohtaja Ari Kinnunen myönsivät kuitenkin, että viranhaltijoiden puheenvuorojen määrä oli ehkä liian suuri. Kinnunen mietti, että seuraavalla kerralla alustuksia voisi olla vähemmän.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>