Urheilu Heikki Jämsén

WoVon ote tylsyi Plokin myllyssä

Rovaniemeläinen WoVo sai sokkialun lauantaina LiigaPlokia vastaan, kun Oona Viljanen syötti joukkueensa viiden pisteen karkumatkalle.

Yhdeksättä peräkkäistä voittoa metsästänyt kotijoukkue heräsi, kun Mestaruusliigan kuukauden pelaajaksi ensimmäistä kertaa urallaan valittu Salla Karhu sai Taylor Sloverin kiinni. Tilanne tasoittui Maddie Palmerin, Alexis Conawayn ja Elizabeth Fieldin viimeistelyillä ja Fieldin syötöillä, ei kuitenkaan pysyvästi. 

Rovaniemeläiset olivat pian toistamiseen karussa 9-14. Ote siirtyi pihtiputaalaisille Karhun syötöillä ja Fieldin vahvalla verkkopelillä, ja Ploki nousi 18-17 -johtoon.

Kotijoukkueen mylly alkoi pyöriä vauhdilla ja Ploki otti erävoiton Palmerin ässällä, WoVon pitkäksi menneellä syötöllä ja Ruuskan ja Karhun iskuilla.

Plokin peli takkusi jatkossakin erien alussa, mutta valmentaja Alessandro Lodi istui suurimman osan ajasta rauhallisesti paikoillaan, joten mitään hätää ei ollut. Joku jo ihmetteli, onko päävalmentaja sairastunut.

Ei ollut ja Plokikin oli kunnossa. Se voitti erin 3-0 ja pistein 25-20, 25-21, 25-16.

LiigaPlokin menestys ei saa Lodia sanattomaksi, eikä hän jää ihastelemaan voittoja.

Vaikka eriä ei menetetty, Lodi antoi kritiikkiä erien löysistä aluista. Asenne ei ollut ihan kohdallaan.

Yhdeksän voiton putkesta huolimatta Lodi haluaa, että joukkue seisoo tukevasti jaloillaan, ei ryhdy unelmoimaan liikaa, vaan pelaa peli peliltä paremmin. 

– Kausi on pitkä ja siitä on pelattu vasta pieni osa. Maaliskuuhun mennessä voi tapahtua paljon.

Alessandro Lodin mukaan LiigaPloki lähtee Saloon hyvin valmistautuneena, mutta sillä asenteella, että mitään ei yritetä tehdä liikaa.

– Töitä tehdään, mutta meidän on oltava tarpeeksi virkeitä pelataksemme hyvin. Tiedämme heikkoutemme ja yritämme hioa niitä pois joka päivä. Salossa näemme ensimmäisen kerran, mitkä ovat joukkueiden väliset erot ja kuinka kaukana tai lähellä joukkueet ovat toisiaan. Tulossa on todella mielenkiintoinen peli.

Plokin kapteeni matkaa Saloon luottavaisena.

– Meillä on nyt hyvä putki päällä, koetetaan pitää se elossa, hienon pelin pelannut Vilma Ruuska sanoi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>