Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Asuntorakentamisessa elonmerkkejä hiljaisten vuosien jälkeen

Uudisrakentaminen on hiljaista Pihtiputaalla ja Kinnulassa. Toki tänäänkin rakennetaan, jos tonttitarjonta on innostavaa ja hinta kohdallaan. Uusia taloja on noussut Niemenharjulle kunnan ja seurakunnan kaavoittamille alueille. Uudisrakennuksia kannattaa käydä katsomassa myös Saarenkylän Lossivuorella.

Rakennuspalvelu T. Moisio esitteli lauantaina suunnitelmiaan kahdesta rivitalosta Niemenharjulle. Kiinnostus oli yllättävän suurta. Asunnoista kolme on varattu ja yhteydenottoja on tullut kolmelta muulta ostoa harkitsevalta. Jos varaukset pitävät, ensimmäisen viisi asuntoa sisältävän rivitalon työt käynnistyvät syksyllä.

Pihtiputaan toistaiseksi uusimmat rivitalot löytyvät Provastintieltä. Ne teki haapajärvinen urakoitsija kuusi vuotta sitten. Jo tuolloin kauppa kävi nihkeästi ja kaksi asuntoa muutettiin rakennuksen valmistuttua hammashoitolaksi.

Poismuutto, lainaehtojen kiristyminen ja ikääntyminen jarruttavat asunnon hankintaa ja rakentamista. Asuntojen hintakehityskin saa ihmiset varovaisiksi. Ostoa tai rakentamista puoltavat ennätyksellisen matalat korot ja alan suhdanne.  Markkinat ovat kaikkea muuta kuin ylikuumentuneet.

Asunnon hankintaa ei pidä ajatella ensisijaisesti taloudellisena sijoituksena, vaan sijoituksena perheen tai yksin asuvan  ihmisen hyvinvointiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>