Päästä vedettyä Heikki Jämsén

Koronan pelko lopetti sormien nuoleskelun

Käsienpesusta on muistutettu tänä koronan luvattuna aikana piisalle asti. Hyvä niin. Myönnän, etten ole ollut käsihygieniassa aina aktiivisin. Toisin on nyt, vaikka vaimo ei luota asennemuutokseeni, vaan kyselee joka välissä, pesinkö jo käteni.

Puhtaus on ollut 12. maaliskuuta lähtien mielessä mennen, tullen ja palatessa. Ennen kauppaan astelua tirautan autoon varastoimastani käsidesipullosta pirtulle tuoksuvaa nestettä käsiini ja hieron pöpöt pois. Outo haju ei siis tule suusta, vaan ihan muusta kuin äkkinäinen luulisi.

Yhteen koronariskiä lisäävään käytännön ongelmaan törmäsin harmittavasti heti kauppareissun aluksi hedelmätiskillä. Yritin kuivilla käsilläni epätoivoisesti avata muovista hedelmäpussia.

Tartuin pussin suuhun etusormella ja peukalolla ja hieroskelin sitä aikansa sormien välissä ja tarkkailin, saanko pussin suun auki. En saanut, ennen kuin kostutin kielelläni sormenpäitä ja yritin uudelleen. 

Siinä meni hyvä varotoimi hukkaan ja riski koronaan sairastumiseen pomppasi.

Muistin hämärästi, että jonkun lehden nettisivuilta olin rekisteröinyt otsikon niksipirkan tyylisestä kikasta, jolla muovipussin saa helposti auki.

Kotona avauduin asiasta vaimolle. Hän oli lukenut saman jutun. Ja jopa muisti sen sisällön.

Jaan sen tässä nyt myös Kotiseudun Sanomien lukijoille. Kokeilin pussikikkaa heti seuraavan kerran kaupassa ja ihmeekseni se toimi.

Ota muovipussin kahvoista kiinni molemmilla käsilläsi ja venytä pussia varovasti toista kättä eteenpäin työntämällä ja toista kättä samanaikaisesti itseesi päin vetämällä. Pari varovaista liikettä riittää. Pussin suu aukeaa, mutta ei kuitenkaan rikkoudu. Kätevää.

Käytän koronan tuomaa tapahtumaköyhää aikaa hyväkseni ja kerron toisenkin konstin.

En ole varmasti ainoa, joka on tuskaillut itsekseen avautuvien kengännauhojen kanssa.

Liukkailla nauhoilla on vielä sekin ikävä ominaisuus, että ne aukeavat aina juuri kaikkein kiusallisimmassa paikassa. 

Tuntuu nololta alkaa sitoa nauhoja  Asematien varrella, kun tutut painelevat autoillaan ohi ja naureskelevat, että mitä se tuo tuolla kyykkii. Olisi pannut kenkänsä kunnolla solmuun.

No niin. Solmi nauhat ensin totutusti, mutta älä kiristä niitä loppuun asti, vaan kietaise rusetti toistamiseen peukalon ympäri ja kiristä rusetti vasta sitten. Pysyvät kiinni ja aukeavat helposti. Voin neuvoa kädestä pitäen, jos konsti jäi epäselväksi. Mutta vasta koronan laannuttua. 

 

   

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>