Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Tuottajayhdistys valmistautuu koronaan varamiesjärjestelyllä

Toimet koronan leviämisen hidastamiseksi tiukentuvat. Maanantaina hallitus esitti koulujen etäopetuksen jatkamista kuukaudella 13. toukokuuta saakka. Samalla tehtiin esitys ravintoloiden sulkemisesta toukokuun loppuun saakka. Eduskunnan tiistaina käsittelemä lakiesitys ei koske ruuan ja juoman myymistä ulos ravintolasta muualla nautittavaksi.

Lauantaina astui voimaan 19. huhtikuuta asti kestävä Uudenmaan liikkumisrajoitus. Maakuntarajaa ei saa tuona aikana ylittää ilman painavaa syytä. Pääsiäisen ajan sukulointi siirtyy ja matkailutulot jäävät yrityksiltä saamatta.

Vaikka koronaan sairastumisia ei ole toistaiseksi Pihtiputaalla ja Kinnulassa raportoitu, virus on syytä ottaa täälläkin vakavasti ja noudattaa viranomaisten  antamia suojautumisohjeita.   

Toimet epidemian vahinkojen minimoimiseksi osuvat erityisesti pienyrittäjiin. Osa yrityksistä on sulkenut, osa jatkaa sinnikkäästi. Nyt jos koskaan on syytä käyttää toimivia lähipalveluja ja varmistaa sillä, että niitä löytyy myös koronan laannuttua.

Korona synnyttää huolta vähällä väellä pyörivillä maatiloilla. MTK-Pihtipudas osoitti olevansa ajan tasalla perustaessaan somessa varamiesverkoston, jolla pyritään turvaamaan maatilojen tuotannon jatkuminen ja pian edessä olevien kevättöiden sujuminen. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>