Päästä vedettyä Juha Kivinen

Liigakausi, jollaista tuskin enää tulee

Kaiken koronan keskellä meinaa unohtua yhteenveto LiigaPlokin lentopallokaudesta. Sehän päättyi jo toista kuukautta sitten, vaikka ei pitänyt.

Sitä juonen kulkua ei olisi kukaan ennustanut. Ensin Ploki jopa ylitti ne hurjat odotukset, jotka oli sälytetty italialaisen ihmemiehen Alessandro Lodin niskaan. Hänen vetovoimansa houkutteli Pihtiputaalle kaikkien aikojen joukkueen, joka porskutti uskomattomassa kolmentoista ottelun voittoputkessa. Kolmetoista oli kuitenkin taas se kuuluisa epäonnen luku.

Tuli maanantai 9. joulukuuta. Seurasin kännykästä Plokin pelin tilanteita Hämeenlinnasta odotellessani Samuli Edelmannin ja Suoran Lähetyksen konsertin alkua Pihtiputaan kirkossa.

Hyvältähän se taas näytti. Ploki nousi avauserässä hienosti voittoon jatkopalloilla ja johti toistakin erää 24-20. Vieressä istunut Alpo Kokkonen kyseli, vietetäänkö Pihtiputaalla keväällä mitalijuhlia. Taisin vastata, että tällä vauhdilla kyllä.

Sitten kaikki romahti. Vilkaisin loppuaplodien jälkeen puhelinta enkä ollut uskoa näkemääni. Ploki olikin hävinnyt kaikki loput erät ja illemmalla selvisi vielä pahempaa.

Joukkueen kaksi parasta pisteidentekijää Salla Karhu ja Maddie Palmer olivat loukkaantuneet ja Karhun kausi oli siinä. Palmerkaan ei palannut enää entiselle tasolleen.

Hämeenlinnan painajaisen jälkeen jotain katosi Alessandro Lodin taiasta. Plokin peli muuttui sekavammaksi ja ilo näytti olevan kateissa. Ainoana ja todella yllättävänä valona pimeässä välähti sankarillinen voitto LP Viestistä Suomen Cupin finaalissa.

Sen jälkeen tahmeus palasi eikä joukkue tuntunut enää pelaavan valmentajalleen. Lodin liian palava intohimo kostautui ja hänet oli pakko erottaa.

Hetken aikaa näytti taas siltä, että kaikki voisi olla mahdollista. Vuosia kakkosvalmentajana tilaisuuttaan odottanut Mikko Pesonen luotsasi Plokin kahteen voittoon runkosarjan päätteeksi ja Hämeenlinnaa odoteltiin vesi kielellä vastaan pudotuspeleissä.

Mutta se mikä putosi olikin koronapommi. Pudotuspelit peruutettiin ja kausi lopetettiin siihen ilman mitalienjakoa. Plokin ”kaikkien aikojen kausi” päättyi täydelliseen lässähdykseen seurasta riippumattomista syistä.

Pudotuspeleistä budjetoitu tuotto jäi saamatta, joten korona kiusaa seurojen taloutta edelleen. LiigaPlokin ensi kauden joukkue on vielä täysi arvoitus. On ennustettu, että kotimaiset nuoret saavat joukkueissa lisää peliaikaa ja ulkomaalaisten määrä vähenee rahapulan takia.

Mikko Pesosen jatko on kuitenkin julkistettu. Toivottavasti hän saa joukkueen, jonka kanssa pääsisi näyttämään kyntensä ihan oikeasti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>