Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Edessä häämöttää kaikkien aikojen hiljaisin tapahtumakesä

Keihäskarnevaalit siirtyy vuodella. Keväällä 1971 vanhalla urheilukentällä ideoitiin upea vuosittainen urheilutapahtuma Pihtiputaan Keihäskarnevaalit, jonka 50-vuotisjuhlakilpailu piti järjestää 28. kesäkuuta. Koronaviruksen vuoksi keihäskarnevaalit ja keihäskoulu pitävät välivuoden. 

Järjestäjät perustelevat siirtopäätöstä sillä, että tapahtumiin sisältyy liikaa riskejä. Suurimpana huolena on keihäskoululaisten ja heidän perheidensä terveys sekä koronaepidemian heikentämä taloustilanne.

Mitä todennäköisimmin kesä 2020 jää historiaan tapahtumatarjonnaltaan kaikkien aikojen hiljaisimpana.  

Keihäskarnevaalit ja -koulu eivät ole päätöksineen yksin. Elämäjärvellä Rajalan riihen luonnon konserttisalissa jo neljä kertaa soinut RiihiRock heitti tulevan kesän osalta pyyhkeen kehään. Epidemian tuoma epävarmuus oli järjestäjille liikaa.

Osa pohjoismaista on ryhtynyt höllentämään viruksen leviämisen estämiseksi säätämiään rajoituksia. Meillä edetään samaan suuntaan. Asiantuntijoiden mukaan tietynasteisia varotoimia on jatkettava rokotuksen saamiseen asti. Siihen kuluu vähintään vuosi.

Hallituksen on määrä julkistaa tänään yleisötapahtumia koskevat linjauksensa. Päätöksistä riippuu, tanssitaanko Niemenharjulla jo tulevana kesänä vai vasta vuoden päästä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>