Päästä vedettyä Juha Kivinen

Korona, korona, älä näytä sarvias

Kirjoittelin maaliskuussa siitä, kuinka kummalliselta tuntui katsella toimituksen ikkunasta ihanan aurinkoista ilmaa, kun samaan aikaan pitäisi pelätä näkymätöntä vaaraa – pahimmillaan tappavaa koronavirusta.

Nyt tiedetään, ettei sitä vaaraa ollutkaan Pihtiputaalla ainakaan tuolloin koronarajoitusten alkuvaiheessa, eikä pelkokerroin ole kohonnut vieläkään suureksi edes naapurikunnissa.

Itse asiassa tilanne on niin rauhallinen koko Keski-Suomessa, että sairaanhoitopiirin vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva tiedotti juuri lopettavansa  päivittäisen koronakatsauksen sairaanhoitopiirin tilanteesta, jota oli julkaistu huhtikuun ajan.

Toki Paloneva muistutti, ettei virusta ole saatu suinkaan kuriin ja siksi viranomaisten ohjeita on syytä noudattaa myös jatkossa. Joten pidetään edelleenkin sopivaa välimatkaa muihin ja pestään käsiä ahkerasti.

Viisaat ovat taineet silti yllättyä, kuinka kiltisti ihmiset tottelevat koronarajoituksia. Keski-Suomessa on todettu kolmen viime viikon aikana uusia koronatartuntoja vain kuutena päivänä eikä toukokuussa yhtään.

Kaikkien tartuntojen lähteet on myös pystytty jäljittämään, joten tauti ei todellakaan riehu maakunnassa. Kuolleiden määrä on jäänyt kahteen. Hyvin rauhalliselta näyttää muuallakin maassa, joten oli selvää, että hallitus aloitti jo koronarajoitusten asteittaisen purkamisen.

Sen sitten näkee, miten virus alkaa käyttäytyä, kun sille annetaan pientä löysää. Tähän asti olen liikkunut Pihtiputaalla hyvin turvallisin mielin, eikä siviilielämässäni ole oikeastaan mikään muuttunut. Taidan viettää niin tylsää elämää.

Olen voinut tehdä kaikkea sitä, mitä tähänkin asti. Kaupat ovat olleet normaalisti auki. Ruokaa ja tavaraa on saanut niin kuin ennenkin. Ulkona on ollut raitista ilmaa ja tilaa liikkua mielin määrin.

Ainoat muutokset olen kokenut työelämässäni, mutta ne ovatkin olleet isoja. Koskaan ennen yli 35-vuotisen työurani aikana ei jutunaiheiden keksiminen lehteen ole ollut näin hankalaa.

Koronasta on toki pystynyt tekemään montakin juttua, mutta muuten perinteiset lähteet tyrehtyivät yllättävänkin nopeasti. Erityisen dramaattista on ollut tapahtumien loppuminen tykkänään.

Varsinkin kesäaikaan Kotsari on täyttynyt joinakin viikkoina pelkistä tapahtumista, mikä on ollut armo ja siunaus, sillä Suomihan on heinäkuussa muuten kiinni. Nyt maa meni kiinni jo maaliskuussa ja kun tapahtumatkin jäivät pois, niin siinä sitä sitten ollaan oltu.

Hyviä ja käyttökelpoisia juttuvinkkejä otetaan siis ylös hyppien vastaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>