Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Vuosia odotettu Mustalaistien kunnostus on vihdoin alkamassa

Teiden kunnossapidossa päästään lähestyvän kesän aikana harvinaiseen tilanteeseen, kun maanteiden korjausvelka pysyy ennallaan päällysteiden osalta.

Maanteitä päällystetään tienkäyttäjiltä perityillä veroilla ja maksuilla kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Uusi pinta lasketaan yli 4 000 tiekilometrille. Edelliskesänä asvaltoitiin vain 1 700 kilometriä. Teihin olisi hyvä löytyä rahaa jatkossakin, jotta väylien rapistuminen pysyisi kurissa.

Nelostien korkeat liikennemäärät ja leudot ja sateiset talvet kuluttavat tien pintaa nopeasti. Parhaiten – tai pahiten – sen huomasi Niemenharjun matkailukeskuksen liittymän kohdalla. Pinta mureni niin epätasaiseksi, että ajonopeus jouduttiin laskemaan ensin 60 ja sitten 50 kilometriin tunnissa.

Tämän viikon loppuun mennessä Nelostie saadaan kuntoon Niemenharjulta Keiteleentien ja Reisjärventien risteykseen saakka.

Mustalaistien lähes kymmenen kilometrin pituinen osuus Nelostieltä Isoahonkankaalle ehti päästä vaarallisen huonoksi. Sen rakenteen parantamiseen ja tien päällystämiseen myönnetyt määrärahat leikattiin muutama vuosi sitten kokonaan pois, eikä niiden palauttaminen näyttänyt todennäköiseltä. Nyt tie korjataan, joten kahden kuntakeskuksen välinen yhteydenpito helpottuu tienkin osalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>