Päästä vedettyä Juha Kivinen

Kuin tikkari vietäisiin lapsen suusta

Hei vaan, lähden tästä lomille! Lomailu sujuu kotimaassa tunnetuista syistä. Vapaa Suomen kansalainen voi toki lähteä ulkomaille koska tahansa, mutta eipä sinne ole juuri nyt mitään hinkua, eikä juuri kohteitakaan.

Koronavirus alkoi riehua maailmalla niin hyvissä ajoin talvella, että en ehtinyt ajatellakaan kesälomia. Onnittelin kuitenkin itseäni kaukaa viisaasta talvilomaratkaisusta, vaikka se ei sinänsä koronaan liittynytkään.

Vuosi sitten tuli mieleen ajatus käydä muutaman vuoden tauon jälkeen katsomassa Liverpoolin peliä Englannin Valioliigassa. Sitten alkoikin Brexit painaa päälle sellaisella voimalla, että tuntui paremmalta katsella touhua vielä jonkin aikaa ja siirtää Liverpoolin-reissua vuodella eteenpäin.

Mikä luojan lykky, että ei tullut ostettua lippuja Anfieldin stadionille täksi kevääksi. Mitäpä niillä olisi tehnyt, sillä Valioliigassa ei ole pelattu kohta kolmeen kuukauteen.

Se, ettei otteluja ole voitu järjestää koronan takia, on ollut erityisen tiukka paikka meille Liverpoolin faneille. Kas kun juuri tällä kaudella Liverpool oli marssimassa ylivoimaiseen liigamestaruuteen ensi kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen.

Niin pitkä korpivaellus on ollut piinallista ja suorastaan pilkan aihe aiemmin menestymään tottuneelle 18-kertaiselle Englannin mestarille. Ja juuri nyt piti kirotun viruksen tulla pilaamaan kaikki suuren riemujuhlan kynnyksellä. Vanha vertaus tikkarin viemisestä lapsen suusta sopii juuri tähän paikkaan.

Liverpool ehti repiä peräti 25 pisteen johdon toisena olevaan Manchester Cityyn, joten vaikka pelejä on jäljellä vielä yhdeksän, joukkue tarvitsisi vain kaksi voittoa varmistaakseen mestaruuden.

Koko kevään olen joutunut jännittämään sitä, voidaanko Valioliiga pelata loppuun. Tietenkin juuri britit joutuivat kärsimään todella pahasti koronasta, ja vasta aivan viime aikoina rajoituksia on voitu hieman hellittää. Joukkueet päästettiinkin vihdoin viikko sitten takaisin harjoittelemaan viiden pelaajan pienryhmissä.

Toivoa siis on yhä, että Valioliiga voisi jatkua, ilmeisesti juhannusviikolta alkaen. Katsojia ei tietenkään edelleenkään päästettäisi stadioneille ja pelaajienkin terveydestä ollaan oltu kovasti huolissaan. Saksalaisten kokemukset ovat kuitenkin olleet rohkaisevia, kun Bundesliigassa uskallettiin jatkaa pelejä.

Saisin kyllä parhaan joululahjan jo juhannuksena, jos näkisin rakkaan punaisen joukkueeni taistelevan taas pallosta vaikka sitten tyhjän katsomon edessä. Jollain lailla sekin sopisi kuvaan, että kiven alla ollut mestaruus tulisi lopulta historiallisten poikkeusolojen aikana.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>