Pääkirjoitus (muokattu 7.7.2020) Heikki Jämsén

Liian moni tuskailee Korppisilla ja Valkeismäellä veden vuoksi

Hyvälaatuisen veden merkityksen huomaa vasta siinä vaiheessa, kun vesi muuttuu huonoksi tai loppuu kokonaan. Osa Korppisen ja Valkeismäen asukkaista on tuskaillut vesiongelmien vuoksi jo vuosia. Osalla vettä on riittävästi, mutta osa talouksista joutuu aika ajoin kuljettamaan käyttövetensä muualta.

Kunta kutsui vesiongelmista kärsivien talouksien asukkaat Korppisen kylätalolle keskustelutilaisuuteen. Paikalle tuli parikymmentä henkilöä. Määrä kertoo ongelman laajuudesta.

Tilannetta hankaloittaa se, että taloudet sijaitsevat kunnanvaltuuston aikanaan päättämän vesihuollon toimialueen rajauksen ulkopuolella, joten juridisesti kunnalla ei ole velvollisuutta ulottaa vesihuoltoa alueelle, vaan jokainen talous vastaa itse vedensaannistaan.

Kunnan omistama vesiyhtiö Pihtiputaan Lämpö ja Vesi Oy on selvittänyt eri vaihtoehtoja, joilla tilanne voitaisiin korjata. Samalla yhtiö on laskenut vaihtoehdoille hinnan. Esillä ovat olleet alueen lähteiden hyödyntäminen, yhteisten porakaivojen rakentaminen tai vesijohdon vetäminen Yrjönpuron vedenottamolta alueelle. Sen hintaa nostaa parin kilometrin etäisyys liittyvien talouksien pieni määrä.

Toivottavasti vesiongelmaan löytyy nopeasti ratkaisu, joka tyydyttää kaikkia osapuolia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>