Pääkirjoitus Juha Kivinen

Nuorisotyöntekijän vaihtoruletin soisi jo loppuvan Pihtiputaalla

Pihtiputaan kunnan nuorisotoiminta näytti hyvältä viikko sitten, kun pallokentän vieressä avattiin huippuluokan rullalautapuisto. Avajaisia veti kunnan uusi nuorisotyöntekijä Laura Puurula, joka sattui aloittamaan työnsä maaliskuussa erikoiseen aikaan koronarajoitusten iskiessä melkein heti täydellä voimalla.

Nuorisotyöntekijä on päässytkin ottamaan ”asiakkaisiin” kontaktia kunnolla vasta kesällä, mutta hyvää kannatti odottaa: nuoret ovat palanneet kunnan nuorisotiloihin yli kaikkien odotusten. Siksi onkin harmillista, että Laura Puurulan työsopimus on solmittu vain ensi vuodenvaihteeseen saakka.

Syynä on se, että kunnan nuorisotyöntekijältä vaaditaan ammattikorkeakoulututkintoa, ja Puurulalla on vain nuoriso- ja yhteisöohjaajan ammattikoulututkinto. Työhönsä hän olisi kuitenkin käytännössä mitä sopivin ja kaiken lisäksi paikkakuntalainen.

Nuorisotyöntekijän pätevyysvaatimusta voisi muuttaa hallintosääntöön tehtävällä muutoksella, ja sitä kannattaisi kunnassa harkita todella vahvasti.  Työntekijät ovat vaihtuneet nuorisotila Kulmassa ihan liian usein viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja vaihtoruletin olisi jo aika loppua. Nuoret ovat itsekin kaivanneet pysyvämpää ratkaisua Kulman vetovastuuseen. Muutenhan kunta on huolehtinut hienosti nuorten harrastusolosuhteista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>