Pääkirjoitus Juha Kivinen

Heinäjoki ei näy, mutta Rantaraitti on kaunis käyntikortti

Kärväskylällä kesäänsä viettävä elokuvaohjaaja Olli Valkonen teki terävän huomion todetessaan, että Heinäjoen pitäisi olla kylän keskiössä eikä terveyskeskuksen ja kauppojen takapihana. Valkonen kaipasi esimerkiksi upeaa kahvilaa joen rannalle.

Totta onkin, ettei Heinäjoki eli kirkonkylän kohdalla Putaanvirtana tunnettu joki osu keskustan pääväylää Asematietä kulkevien silmiin, vaikka sinne on matkaa vain pari kivenheittoa.

Tilannetta on kuitenkin jokseenkin mahdotonta muuttaa. Asutusta ehti aikoinaan muodostua joen rantaan ja liiketiloja ylemmäs kylänraitille niin tiiviisti, ettei Pihtiputaalle saapuva juurikaan näe vettä Asematieltä. Pitää laskeutua Heinäjoen museosillalle tai rantaan terveyskeskuksen nurkalta.

Putaanvirran ja sen Koliman puoleisen jatkeen Putaanlahden näkee sen sijaan hienosti, kun astuu terveyskeskuksen toiselta nurkalta lähtevälle Rantaraitille, joka kulkee alkupäässä Eijanpolun nimellä.

Rantaraittia kelpaa tarjota kulkijan iloksi. Se on oiva Pihtiputaan käyntikortti etenkin Putaanportin matkailualueella Nelostien vieressä. Raitilla on taas tänä kesänä liikkunut ilahduttavan paljon väkeä. Pihtiputaan kunta on myös kunnostanut aluetta teettämällä polun varteen uudet luontoaiheiset infotaulut, ja viime viikolla kunnan työväkeä oli siellä niittotöissä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>