Pääkirjoitus Juha Kivinen

Pihtiputaan lentopallo on kovassa iskussa

Neljännesvuosisata sitten tekivät Pihtiputaan Tuisku, Pihtiputaan Urheilijat, Muurasjärven Murto ja Alvajärven Ryhti viisaan ja kauaskantoisen ratkaisun, kun ne yhdistivät pihtiputaalaisen lentopalloilun junioritoiminnan yhden erikoisseuran siipien alle. Seuran nimeksi tuli Ploki, eli Pihtiputaan Lentopallo On Kovassa Iskussa.

Ja niin se on todella ollutkin. Lentopalloinnostuksen juuret johtavat Pihtiputaalla jo 70-luvulle, mutta vasta Ploki nosti lajin suursuosioon paikkakunnalla. Seuran syntyyn vaikutti ratkaisevasti Muurasjärven koulun opettaja Antti Heikkinen, joka toimi tuolloin lentopalloliiton aluepäällikkönä.

Mahtoiko kuitenkaan intohimoinen lentopallomies Antti Heikkinenkään aavistaa, kuinka pitkälle Plokin siivet kantavat. Juniorityö oli niin tehokasta, että Plokin naisten joukkue nousi lentopallon SM-liigaan jopa pari vuotta aiemmin kuin pitkän tähtäimen suunnitelmassa oli uskallettu laskea.

Eri nimillä vuosien mittaan kulkenut Plokin liigajoukkue on pysynyt liigassa vuodesta 2003 saakka ja yksi pronssinen mitalikin on seuralla saavutettuna. Mitalipeleihin asti se on päässyt useana vuonna. LiigaPloki tarjoaa harvinaisen tasokasta urheiluviihdettä pienellä paikkakunnalla ja seura on lisännyt myös Pihtiputaan tunnettavuutta. Kotipelit vetävät katsojia laajalti ympäri maakuntia.

Emoseura Ploki on voittanut vuodesta 2002 lähtien valtakunnallisen nuorisotoimintakilpailun neljä kertaa peräkkäin alle 10 000 asukkaan paikkakuntien sarjassa. Menestystarinaa jatkaa vielä samaan aikaan Plokin kanssa perustettu Pihtiputaan lukion lentopallolinja. Ilman muualta maasta tulleita linjan oppilaita lukio ei olisi pysynyt hyvävoimaisena, yli sadan oppilaan kouluna.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>