Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Koulut aloitettiin iloisin mielin, mutta muutoksiin varautuen

Kesä ei joidenkin odotusten vastaisesti kukistanut koronaa, vaan tilanne näyttää kääntyneen syksyn lähestyessä heikompaan suuntaan. Tartunnat ovat Suomessakin hienoisessa nousussa. Tiettävästi Pihtipudas ja Kinnula ovat säästyneet koronalta, ja säästyvät niiltä toivottavasti jatkossakin.

Koulujen kellot pirisivät keskiviikkoaamuna oppituntien alkamisen merkiksi totuttuun tapaan. Kevään poikkeusoloista on palattu lähes normaalitilanteeseen. Meno tunneilla ja koulujen pihoilla poikkeaa kuitenkin tavanomaisesta: käsiä pestään tunnollisesti, ruokailut toteutetaan suunnitellusti ja koululuokat pidetään välitunneilla omissa ryhmissään.

Koulujen alkua on jouduttu miettimään koulujen opettajienhuoneissa ja kuntien koulutoimistoissa tavallista tarkemmin. Koulujen on pitänyt tehdä  linjaukset siitä, miten ne siirtyvät  tarvittaessa poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin ja kuinka esimerkiksi etäopetus ja oppimisen tuki järjestetään koronatilanteen mahdollisesti pahetessa.

Viime maaliskuussa käytännössä yhden päivän aikana tapahtunut poikkeustilanteeseen siirtyminen osoitti, kuinka osaavissa ja tarvittaessa vaikeisiinkin ratkaisuihin joustavasti pystyvissä käsissä koulujärjestelmämme on. Ei ole mitään syytä epäillä, etteivätkö koulut oppilaineen selviäisi kunnialla myös alkavasta lukuvuodesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>