Urheilu Juha Kivinen

LiigaPloki valmiina ottamaan yleisön turvallisesti sisään

Ville Tiitinen, Arto Ihalainen, Seppo Spets ja Juha Jämsén LiigaPlokista muistuttavat korona-ajan hyvistä tavoista.

LiigaPloki on kaikkien palloilulajien seurojen tapaan joutunut miettimään, kuinka pelikaudesta selvitään koronarajoitusten aikana. Ploki aloittaa liigapelinsä kotiottelulla LP Kangasalaa vastaan lauantaina 3. lokakuuta.

LiigaPlokin puheenjohtaja Juha Jämsén ja manageri Arto Ihalainen kertovat, että Pihtipudas-salia järjestellään siten, että katsojat voidaan ottaa sisään niin, että turvavälit säilyvät. Yleisön toivotaan tulevan ajoissa saliin, jotta viime hetken ruuhkilta vältyttäisiin. Katsojien suositellaan käyttävän suojamaskeja.

Sisääntuloa pyritään jakamaan useammille oville ja liikkumista lipunmyyntikäytävällä muutetaan selkeämmäksi. Lipunmyyntipiste siirretään kauemmas, ettei eteen tule sumppua. Katsojat ohjataan sermien toiselta puolelta lipputiskille ja toiselta puolelta pois.

Katsomossa on säilytettävä metrin turvaväli toiseen katsojaan. Penkeille pannaan joko tarroja tai lappuja merkitsemään riittävää turvaväliä. Katsomon pitää olla eristettynä pelikentästä. Katsomoon ei saa mennä enää kentän kautta, vaan sinne kuljetaan yläkatsomoon johtavasta ovesta.

Ruuhkien välttämiseksi seuran väki toivoo, että mahdollisimman moni hankkisi kausikortin, jota näyttämällä pääsee äkkiä sisälle. Myös etukäteislippuja tulee myyntiin muun muassa Plokin kirpputorille. Niitä voi ostaa vaikka nipun kerrallaan.

Vaikka katsomossa pitää istua väljemmin, LiigaPloki ei joudu todennäköisesti rajoittamaan yleisön sisäänpääsyä kovinkaan paljon, jos ollenkaan. Saliin mahtuisi kuitenkin 700-800 katsojaa ja Plokin peleissä on käynyt enimmillään yli 400 hengen yleisömääriä.

Koronarajoitukset ovat estäneet LiigaPlokin neljän amerikkalaisvahvistuksen saapumisen Suomeen. Sama ongelma on kaikilla liigajoukkueilla, sillä Suomi ei ota toistaiseksi vastaan Yhdysvalloista tulevia.

Juha Jämsén kertoo, että tällä viikolla odotetaan uusia linjauksia turvallisista maista.

– Karanteenit tulevat vielä päälle joka tapauksessa, joten se on aika pitkä aika, ennen kuin pelaajat ovat kentällä. Voisi veikata, että ensimmäisiin liigapeleihin eivät ehdi. Mutta meillä on hyvä joukkue tälläkin hetkellä. Toki rosteri jää aika pieneksi, kun ei ole hirveästi vaihtopelaajia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>