Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Korona yllätti Kinnulan aika erikoisella tavalla

Koronan ilmaantumista Kinnulaan osattiin odottaa, mutta rantautumistapa oli niin erikoinen, että kunta nousi vuosien tauon jälkeen Ylen päälähetysten uutisaiheeksi. Kinnula tunnetaan nyt paikkakuntana, jossa paikallinen lääkäri sairastui ensimmäisenä koronaan, eikä saanut tartuntaa työssään, vaan luultavasti vapaa-ajallaan paikallisen baarin terassikonsertissa. 

Konsertit ovat hyvin edustettuina niiden paikkojen joukossa, joissa koronatartunnan mahdollisuus korostuu. Aika moni muistaa Musiikkitalon ja siellä altistuneet kymmenet ihmiset, joukossa presidentti Martti Ahtisaari puolisoineen.

Koronatiedottamiseen liittyy niin paljon ristiriitaisuuksia, että kansalainen voi valita niistä itselleen sopivan. Osa niin sanotuista asiantuntijoista varoittaa koronan toisesta aallosta ja siitä, että puretut rajoitukset ja höltynyt käyttäytyminen ovat ansoja, jotka laukeavat syksyn edetessä ja ilmojen kylmetessä. Osa taas viestii, että muuntuva koronavirus ei olekaan enää yhtä vaarallinen kuin aiemmin.

Viisainta lienee noudattaa kohtalaisen kirjaimellisesti viranomaisten jakamia ohjeita, joilla viruksen leviämistä jarrutetaan. Lievimmillään korona on tavallisen syysflunssan kaltainen koettelemus, mutta pahimmillaan se voi johtaa hengityskoneeseen ja ennenaikaiseen hautaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>