Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Raviurheilun menestyjät pitävät Pihtipudasta pinnalla

Raviurheilu on kiilannut keihäänheiton rinnalle, ja tainnut viilettää jo ohi, kun mietitään urheilulajeja, joista sporttipitäjäksi vuosia sitten julistautunut Pihtipudas tunnetaan. 

Ravivalmentajat Jutta Ihalainen ja Antti Ojanperä onnistuvat hiomaan valmennettavistaan parhaat piirteet esiin ja Santtu Raitala ohjastajana siivittää huippujuoksijoita herkällä otteella vauhtiin, joka toi Ojanperän tallin Evartille ravikuninkuuden. Se oli tallille viiden vuoden sisällä jo toinen. 

Saavutusta ihmetellään koko Suomessa. Samalla kysytään, mikä paikka on tuo Keski-Suomen pohjoisin kunta, jossa tehdään näin ammattimaista työtä raviurheilun eteen.

Ravimenestyksen merkitys Pihtiputaan kuntakuvalle on iso. Tiistaiaamun Helsingin Sanomat julkaisi melkein kahden sivun jutun Evartin Seinäjoella Kuninkuusravien voittoon ohjastaneesta Santtu Raitalasta ja hänen kilpakumppanistaan Hannu Torvisesta. 

Jutusta selvisi sadoilletuhansille lukijoille se, mikä Pihtiputaalla tiedetään: Vuoden 2019 raviohjastaja ja 279 voitollaan saman vuoden voittotilaston kärkiohjastajaksi noussut Santtu Raitala on työhönsä vakavasti asennoituva huippu-urheilija, jonka sydän sykkii Pihtiputaalle. Sama määritelmä sopii Ojanperän valmennustallin vetäjäkaksikkoon. He jatkavat Luomalan tilan sukupolvien mittaista hevosperinnettä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>