Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Koronavapaa vyöhyke pienenee, mutta viruskin taitaa laantua

Koronavapaa vyöhyke murenee. Lestijärvellä ilmaantui kuusi sairastumista ja Viitasaarella viiden raja ylittyi. Kinnulassa sairastuneita on kaksi. 

Viitasaaren tapausten vuoksi kokoontumisiaan tiivistänyt Wiitaunionin johtoryhmä kertoi maanantaina, että Pihtipudas on edelleen säästynyt koronalta. Se on mukavaa kuultavaa. Silti viruksen rantautuminen myös Pihtiputaalle lienee varotoimista huolimatta vain päivien kysymys.

Tapoja virukselta suojautumiseksi rummutetaan kaikissa medioissa, joten kukaan ei voi vetäytyä vastuusta ja vedota tietämättömyyteen varautumista laiminlyödessään. Johtoryhmä kannustaa noudattamaan hygieniaohjeita, suomeksi sanottuna sitä, että käsiä pestään saippuan kanssa. Jos pesu ei onnistu, on syytä  käyttää käsidesiä. Turvavälit on myös  tarpeen ottaa vakavasti.

Kasvomaskeja ei kyläkuvassa juuri näy. Niiden käyttöä voi reilusti lisätä ainakin kaupoissa tai virastoissa asioidessa. Kasvomaskit toimivat sitä paremmin, mitä isompi joukko niitä käyttää.

Virukseen sairastuu syksyn edetessä yhä useampi. Samaan aikaan on liikkeellä kausi-influenssaa, joka herättää huolta ja epävarmuutta siitä, onko kyseessä korona vai tavallinen syysflunssa. Huojentava tieto tuli tiistaiaamuna THL:n johtajalta Mika Salmiselta. Korona ei taida ollakaan niin vaarallinen tauti kuin miltä se keväällä näytti.  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>