Urheilu Juha Kivinen

Mestarisuosikki Kangasala odotetun kova avauksessa

Katsojia oli ohjeistettu punaisilla tarranauhoilla istumaan turvavälien päässä toisistaan ensimmäisessä korona-ajan liigapelissä Pihtipudas-salissa.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga alkoi erittäin poikkeuksellisissa oloissa kaikkien koronarajoitusten keskellä, mutta kauden avauspeli Pihtipudas-salissa sujui muuten ennakko-odotusten mukaan.

Suurimmaksi mestarisuosikiksi povattu LP Kangasala kävi hakemassa täydet pisteet LiigaPlokilta varsin helposti erin 0-3 (11-25, 11-25, 19-25).

LiigaPlokin passari ja kapteeni Taija Kaukoranta myönsi pelissä näkyneen, että koko joukkue harjoitteli ensi kertaa yhdessä vasta edellisenä päivänä, koska neljä amerikkalaista olivat olleet kaksi viikkoa koronakaranteenissa.

– Porukka ei ole ihan yhtenäinen. Hyökkäyspuolella jäätiin selvästi kakkoseksi, mutta tästä kausi vasta lähtee. Kuopiossa olemme jo valmiimpia keskiviikkona. Kangasala on todella kova ja Puijo pelaa eri tavalla, joten uskon, että hyvillä lähtökohdilla lähdetään Kuopioon.

Ensimmästä kertaa Liiga-Plokin päävalmentajana kauteen lähtevä Mikko Pesonen tuumasi, että erikoista oli valmistautuminen.

– Ensimmäinen yhteinen tapahtuma oli joukkueen valokuva. Siitä lähdettiin liikkeelle tähän peliin. Ensimmäinen erä täristiin niin, että hyvä kun katsomot pysyivät pystyssä.

Pesosen mukaan yhteispelin puute näkyy niin torjunnassa, puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin.

– Ihan odotinkin tämmöistä rökitystä. Tasaisuus ja varmuus puuttuu. Sitä saadaan paremmaksi, kun päästään vetämään kuusikkotreeniä ja perehtymään taktiikoihin. Toistoja ja toistoja.

LiigaPloki pyrkii suojelemaan liigapelejä koronalta jämäköillä turvatoimilla. Voimassa on vahva maskisuositus. Lauantaina noin kolme neljäsosaa yleisöstä käytti kasvomaskeja. LiigaPlokin manageri Arto Ihalainen oli varsin tyytyväinen avauspäivään.

– Ihan hyvin meni järjestelyjen kannalta. Kyllä tämä toimii. Tänne uskaltaa tulla katsomaan pelejä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>