Urheilu Juha Kivinen

LiigaPlokilla riemukas kahden voiton viikko

– Kas näin niitä pisteitä napataan! Plokilaisista hauskaa pitämässä Taija Kaukoranta (vas.), Jaidyn Blanchfield, Lauren Matias ja Lindsey Calvin.

Vain yhdellä koko joukkueen yhteisharjoituksella lentopallon naisten Mestaruusliigaan lähtenyt LiigaPloki sai viime viikolla jo juonesta kiinni LP Kangasalalle kärsityn avaustappion jälkeen, ja niinpä pistetili avautui heti kahdessa ottelussa.

LiigaPloki haki keskiviikkona voiton Puijo Wolleysta erin 1-3 (24-26, 17-25, 25-23, 18-25). Ploki onnistui kääntämään erien loput Kuopiossa vahvoilla aloituksillaan ja hyvillä puolustuksillaan. Ainoastaan kolmannen erän takaa-ajo tilanteesta 15-20 jäi viimeistelyä vaille vajaaksi.

Parhaat pisteiden tekijät olivat Ingrid Kiisk (19/+6), Jaelyn Keene (16/+11) ja Lauren Matias (15/+9).

LiigaPloki piti ohjat käsissään myös lauantaina, kun WoVo Rovaniemi saapui Pihtiputaalle. Ottelussa pelattiin sekä liigapisteistä että Suomen Cupin jatkopaikasta. Ploki nappasi täydet kolme sarjapistettä ja eteni cupissa jatkoon erin 3-1 (25-21, 22-25, 25-19, 25-23).

Ploki oli lähellä menettää kolmen pisteen voiton, kun ote alkoi livetä 22-15 -johdon jälkeen moniin virheisiin. Vieraat nousivat jo tilanteeseen 24-23, kunnes Lindsey Calvinin isku päästi kotijoukkueen piinasta.

Plokin parhaat pisteidentekijät olivat Jaelyn Keene (18/+17), Lauren Matias (17/+6) ja Anniina Kastarinen (10/+8).

Ploki kohtaa cupin puolivälierässä 1-sarjasta Helsinki Volleyn tai LP-Vampulan kakkosjoukkueen marraskuun loppupuolella.

Päävalmentaja Mikko Pesonen näki LiigaPlokin pelin parantuneen, mutta välillä tulee myös synkkiä hetkiä, eikä niistä meinata löytää konstia ulos.

– Niihin pitää perehtyä. Tulee aivopieruja, että ei oikein tiedetä, mitä siellä tapahtuu, kuka tekee ja mitä tekee. Putkia poikki aikaisemmin vaan.

Amerikkalaispelaajat alkavat pikkuhiljaa saada kiinni yhteispelistä kahden viikon karanteenin jälkeen.

– Sitä on saatu mitä on tilattu, ja varmasti paranee. Hakkuriosasto (Lindsey Calvin) on vielä vähän pehmoinen. Rytmit on hukassa passarin kanssa. Jalatkin taitavat olla vielä vähän tukossa, kun ei oikein liikahda. Hirveästi olisi virtaa, mutta kroppa ei pysy mukana, mihin pää olisi menossa.

– Keskari Keene näkyy olevan ihan hurja, on kyllä mukavaa katsella. Hän on rauhallinen tekijä kentällä, mutta näkyy paukuttavan aika ilkeästi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>