Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Oman kylän yritys rakentaa Ilosjoen tuulipuistoa

Muurasjärven Salmenrantatieltä löytyy Tuomas Skantzin kotipaikka. Pihtiputaalla on kirjoilla myös Skantzin vuonna 2004 perustama yritys Keski-Suomen Betonirakenne Oy. Se keskittyy massiivisiin paikalla valettaviin teollisuuden betonirakenteisiin. 

KSBR:n asiakkaisiin kuuluvat mm.  Stora Enso, Neste, Metsä Fibre, Google sekä iso joukko kauppakeskuksia, sairaaloita, kaupunkeja ja valtio. Yrityksen osaamiseen on luotettu esimerkiksi eduskunnan lisärakennuksen ja saamelaiskulttuurikeskuksen teossa. KSBR on saanut nimeä pääkaupunkiseudun ja muiden kasvukeskusten julkisten kohteiden ja pysäköintilaitosten rakentamisessa.

Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 37 miljoonaa euroa ja sen arvioidaan ylittävän tänä vuonna 50 miljoonaa. Rajun kasvun takana on tuulivoiman rakentaminen, joka ei ennustuksista huolimatta loppunutkaan valtion tukijärjestelmän purkamiseen. 

KSBR on noussut tuulivoiman perusrakenteiden (infran) urakoitsijana Suomen markkinajohtajaksi. Yritys on mukana neljässä tuulipuistohankkeessa ja aloittaa marraskuussa kaksi uutta seitsemän voimalan työmaata. Niistä toinen sijoittuu Ilosjoelle. 

KSBR tekee paikallista yrityshistoriaa. Päämääräksi asetetulle kasvulle ei näy rajoja. Yritys ilmoittaa tavoitteekseen kansainvälistymisen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>